Έντρομος ο Μανδραβέλης ομολογεί στην “Καθημερινή”: Καταρρέουν τα μεταπολιτευτικά δόγματα, οι Έλληνες θα στραφούν στη Χρυσή Αυγή!

karakostas

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» υπό τον τίτλο «το τέλος των μεταπολιτευτικών δογμάτων», ο φιλελεύθερος και βαθιά μνημονιακός δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης προειδοποιεί πως η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να επιβάλλει στον Ελληνικό Λαό ένα δίπολο εξουσίας ΝΔ-Σύριζα, καθιστά αναπόφευκτη την εκλογική γιγάντωση της Χρυσής Αυγής.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου το άθροισμα των δύο μεγάλων δεν σχηματίζει αριθμητικά ένα νέο δικομματισμό, κι εκτός αυτού έχουμε αλλαγή ποιότητας των πολιτικών φαινομένων. Δεν υπάρχουν πλέον οι μεγάλες και γεμάτες παλμό συγκεντρώσεις των μονομάχων και, απ’ ό,τι φαίνεται, οι πολίτες μπορεί να υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το έκαναν με βαριά καρδιά. Δύο στους τρεις Έλληνες δήλωναν προεκλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει όσα υπόσχεται».

Συνεχίζει λοιπόν: «Συνεπώς, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των μονομάχων, δεν δημιουργούνται μεγάλα πολιτικά ρεύματα στην κοινωνία. Δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα δημιουργηθεί ένας νέου τύπου διπολισμός Δεξιάς-Αριστεράς στη χώρα, αλλά ο πελατειακός δικομματισμός της μεταπολίτευσης έχει τελειώσει, επειδή δεν έχει πλέον τον τροφοδότη λογαριασμό του κράτους να τον συντηρήσει».

Οπότε οδηγείται στο συμπέρασμα πως: «το τέλος αυτού του δικομματισμού είναι ένας από τους πυλώνες της μεταπολίτευσης που έχουν καταρρεύσει. Στα συντρίμμια του, βέβαια, φύτρωσαν και άνθη του κακού που δεν περιποιούν τιμή σε μια κοινωνία που, σαράντα χρόνια τώρα, τραγουδούσε «δεν θα περά… δεν θα περάσει ο φασισμός». Δυστυχώς στο λίκνο της Δημοκρατίας, όπως συνηθίζουμε να περηφανευόμαστε για τη χώρα μας, το απεχθέστερο από τα φασιστικά κόμματα μπήκε στη Βουλή και τώρα είναι σε θέση να πάρει και την τρίτη εντολή (σ.σ. εννοεί την τρίτη διερευνητική εντολή σε περίπτωση παραίτησης της κυβέρνησης Τσίπρα). Ας ελπίσουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία από τις φούσκες που δημιούργησε η κρίση, αν και φοβόμαστε το αντίθετο…».

Τέλος, αφού αναφέρεται στην διαμορφωμένη κατάσταση με την απουσία ελπίδας από τα κόμματα της αριστεράς και της δεξιάς, καταλήγει στην έκφραση των μεγαλύτερων φόβων του: «Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να ικανοποιήσει όλες αυτές τις ανερμάτιστες υποσχέσεις που σκορπίζει δεξιά κι αριστερά, μαζί με τον βαθιά ριζωμένο κρατισμό των Ελλήνων, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα φαιές εκπλήξεις στο μέλλον». Όπου βεβαίως «φαιές εκπλήξεις», υπονοεί την εκλογική γιγάντωση της Χρυσής Αυγής, ως του μοναδικού πολιτικού φορέα που μπορεί ακόμη και σήμερα να εμπνεύσει και να καλλιεργήσει στους Έλληνες και στις Ελληνίδες την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Για το καλό της Πατρίδος και του Λαού μας, θα αγωνιστούμε με περίσσιο ζήλο και ενθουσιασμό ώστε οι φόβοι του Μανδραβέλη, που απηχούν τους φόβους ενός αντεθνικού και διεφθαρμένου Καθεστώτος, να γίνουν πραγματικότητα

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/entromos-mandrabelhs-sthn-kathhmerinh-katarreoun-ta-metapoliteutika-dogmata#ixzz3jFcBOYm4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star