Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ: Η μεγάλη απάτη της φωτογραφικής προπαγάνδας

Χωρίς τίτλο.jpg

H προπαγάνδα εκ μέρους των εις «Διατεταγμένη Υπηρεσία» ΜΜΕ εις βάρος των αφελών και «ανυποψίαστων» έχει τις μέρες αυτές μόνιμο θέμα το «δράμα των κατατρεγμένων προσφύγων»!

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται με παιδάκια στην Εθνική Οδό, πατέρες που ψάχνουν τα παιδάκια τους, παιδάκια που ταΐζουν τους γονείς τους και μύρια άλλα, θυμίζουν την συγκλονιστική φωτογραφία που είχε ξεσηκώσει τις οικολογικές συνειδήσεις σε όλο τον πλανήτη, με τον «λαδωμένο» κορμοράνο στο Ιράκ, η οποία όμως είχε τραβηχτεί στην Αμερική μετά από ναυάγιο πετρελαιοφόρου πλοίου!

Η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση, ανέκαθεν υπήρξαν τα ισχυρότερα όπλα της κάθε λογής τυραννίας. Έτσι και σήμερα, οι Παγκόσμιοι Δυνάστες με σύμμαχο την σύγχρονη τεχνολογία χρησιμοποιούν αυτά τα όπλα για να τρομοκρατήσουν, να παρασύρουν και τελικά να καθυποτάξουν τους λαούς. Η προπαγάνδα διαθέτει πολλά απατηλά πρόσωπα. Μπορεί να είναι άτομα σε διατεταγμένη υπηρεσία (βλέπε ευαισθητοποιημένους celebrities), φωτογραφίες, βίντεο ή και ολόκληρες ταινίες. Το πιο βασικό, όμως, όπλο της προπαγάνδας είναι τα παραποιημένα δελτία ειδήσεων και οι στοχευμένες, στημένες εκπομπές. Παραθέτουμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα που έκαναν καρδιές να σπάσουν και μάτια να δακρύσουν.

Το ορφανό ξαπλωμένο ανάμεσα

στους τάφους των γονιών του στην Συρία

Η φωτογραφία αυτή έκανε τον γύρο του κόσμου, το 2014, και χρησιμοποιήθηκε από ισλαμιστές, αλλά και τους απανταχού «προοδευτικούς» για να δείξει το δράμα του ορφανού αγοριού στην Συρία που κοιμάται ανάμεσα στους τάφους των γονιών του που είχαν σκοτωθεί από τον δολοφονικό κυβερνητικό Στρατό του Άσαντ!

Χρειάστηκε να περάσουν 6 μήνες για να αποδειχθεί ότι το φρικτό «δράμα του ορφανού» αγοριού δεν ήταν τίποτε άλλο από μια καλλιτεχνική σύλληψη ενός φωτογράφου, και μάλιστα Άραβα!

Όπως αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον άνθρωπο που την τράβηξε, επρόκειτο για σκηνοθετημένη φωτογραφία, η οποία αποτελούσε μέρος ενός καλλιτεχνικού «πρότζεκτ»!

Το αγόρι στην πραγματικότητα όχι απλά δεν ήταν από τη Συρία- η φωτογράφηση έγινε στην Σαουδική Αραβία-, αλλά δεν ήταν ούτε καν ορφανό!

Όσο για τους τάφους ανάμεσα στους οποίους είναι ξαπλωμένο το παιδί, δεν ήταν στην πραγματικότητα τίποτε άλλο από σωροί από πέτρες!

Ο φωτογράφος Αμπντούλ Αζίζ αλ Οταίμπι που έβγαλε την φωτογραφία, δεν έκρυψε την έκπληξή του για την διαστρέβλωση της ιστορίας, αφού όπως έγραψε τότε στο προφίλ του στο Facebook είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή πως πρόκειται για ψεύτικη φωτογραφία!

Η τραγωδία στο Φαρμακονήσι!

Η φωτογραφία αυτή είχε κάνει τον γύρο του κόσμου το 2013 στα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης, διασύροντας την χώρα μας παγκοσμίως.

Η φωτογραφία  υποτίθεται ότι είχε τραβηχτεί κατά την διάρκεια της τραγωδίας με πνιγμούς «προσφύγων» στο Φαρμακονήσι.

Έλεγαν τότε οι καλοθελιτάδες, «εκεί σκοτώνουν τους μετανάστες», «η Ελλάδα είναι η χώρα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «πνίγουν τους μετανάστες που ζητούν χέρι βοηθείας» και μύρια άλλα «καλά».

Η επίσημη διάψευση και το ξεσκέπασμα της αισχρής απάτης (η οποία προωθείτο προς τα έξω από αριστερά κυκλώματα από το εσωτερικό της χώρας μας!), ήρθε μερικές ημέρες μετά από το ίδιο το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που διευκρίνιζε τα εξής: «Αναφορικά με την φωτογραφία που τις τελευταίες ώρες διακινείται σε μέσα του ηλεκτρονικού Τύπου και συνδέεται με τα τραγικά γεγονότα στο Φαρμακονήσι, η συγκεκριμένη φωτογραφία σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με την ανθρώπινη τραγωδία στο Φαρμακονήσι, αλλά, αντιθέτως, είχε αναρτηθεί την 06-09-2012 σε ξένο ιστότοπο και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://metro.co.uk/2012/09/06/at-least-58-dead-after-boat-carrying-illegal-immigrants-capsizes-off-turkey-567371/».

Ρίξτε μια ματιά στο τέλος της ηλεκτρονικής διεύθυνσης (capsizes-off-turkey-567371) που κοινοποίησε το Λιμενικό Σώμα και θα καταλάβετε με ποιους συνεργάζονται οι εντός της χώρας ανθέλληνες που προωθούσαν τότε την συγκεκριμένη ψεύτικη φωτογραφία.

Ο κατατρεγμένος μετανάστης

που ψάχνει τα παιδάκια του

Αυτή η δημοφιλέστατη φωτογραφία που έπαιξε το 2013 από περιοδικά και διαδύκτιο μέχρι εφημερίδες, υποτίθεται ότι αφορούσε έναν από τους κυνηγημένους «μετανάστες» που έχασε τα παιδιά του στο Φαρμακονήσι!

Αναπαράχθηκε σωρηδόν από τα «παπαγαλάκια» των social media, αλλά και από κάποιους πρωτοκλασάτους «αριστερούς», κάνοντας πολλές καρδιές να «ραγίσουν» και πολλά μάτια να δακρύσουν! Η απάτη εις βάρος των αφελών ήρθε μερικούς μήνες αργότερα, όταν αποδείχθηκε ότι η φωτογραφία ανήκε στον Άγγλο φωτορεπόρτερ Peter Turnley και αφορούσε έναν Αλβανό πρόσφυγα από τα γεγονότα στο Κόσοβο εν έτη 1999! Πρέπει να θυμίσουμε ότι τότε, κάποιοι αριστερών πεποιθήσεων εκπαιδευτικοί, φρόντισαν να δημοσιεύσουν την συγκεκριμένη φωτογραφία στο http://www.alfavita.grκαταδικάζοντας ταυτόχρονα το «ανάλγητο» ελληνικό κράτος, εξαπατώντας έτσι χιλιάδες ανήλικα παιδιά! Οι υπεύθυνοι για την προπαγάνδα αυτή εις βάρος ανηλίκων δεν διώχθηκαν ποτέ ποινικά!

Κατατρεγμένοι πρόσφυγες

γονείς πριν… και μετά!

Αυτές οι δύο φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του κόσμου, με δύο κατατρεγμένους πατεράδες και τα παιδάκια τους. Έναν «κατατρεγμένο» πεινασμένο και υποσιτισμένο πατέρα με το παιδάκι του την ώρα που τρέχουν κυνηγημένοι για να περάσουν κάποια σύνορα στην Ευρώπη και ακριβώς δίπλα βλέπουμε τον ίδιο «κατατρεγμένο» πεινασμένο μετανάστη με την πλήρη εξάρτηση και την στολή του στην Συρία.

Το ίδιο ισχύει και για την φωτογραφία με τον επίσης «κατατρεγμένο» μετανάστη πατέρα από την Συρία, πριν… και μετά!

Καλώς ας τους δεχθούν λοιπόν «αλληλέγγυοι» και προοδευτικοί, όχι όμως στα hot spot και με το ζόρι ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες, αλλά στα δικά τους τα σπίτια. Αφού τους θέλουν τόσο πολύ, αφού κλαίνε για αυτούς από συμπόνια και αγάπη, ας πάρουν από δύο-τρεις ντουζίνες ο καθένας στις πολυτελείς κατοικίες τους, για να λύσουν έτσι και το δύσκολο πρόβλημα της στέγασης και σίτισής τους.

(Φ. 139) 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star