Εφημερίδα “δημοκρατία”: Επιχειρεί άνοιγμα (τώρα) η Χρ. Αυγή!

 

Τι σχεδιάζει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου εν όψει του συνεδρίου στις 27 Μαρτίου! Η ιδεολογική διακήρυξη αλλά και η προσπάθεια για να αναδειχθούν καινούργια πρόσωπα

Με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε την πατρίδα μας πίσω», η Χρυσή Αυγή διοργανώνει, την άλλη Κυριακή 27 Μαρτίου, το 8ο τακτικό συνέδριό της σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 300 σύνεδροι που προέρχονται από την Κεντρική Επιτροπή, τα τοπικά πολιτικά συμβούλια και ένα νέο όργανο που προστίθεται στο καταστατικό του κόμματος, το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο στόχος του συνεδρίου είναι τριπλός, καθώς θα παρουσιαστούν επικαιροποιημένες οι πολιτικές προτάσεις και το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής. Θα επαναδιατυπωθούν η ιδεολογική διακήρυξη και ο προσανατολισμός του κινήματος και θα εκλεγούν τα όργανα αυτού: η Κεντρική Επιτροπή που θα ορίσει τον γενικό γραμματέα και αυτός στη συνέχεια θα ορίσει τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Για τη θέση του γ.γ. δεν έχει ακουστεί άλλο όνομα πέραν του Νίκου Μιχαλολιάκου, αν και τυπικά μέχρι την τελευταία στιγμή έχει δικαίωμα οποιοσδήποτε σύνεδρος να θέσει υποψηφιότητα. Μία από τις επιδιώξεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής είναι σταδιακά να αναδειχθούν νέα πρόσωπα που θα μπορούν να επικοινωνήσουν με πειστικά επιχειρήματα τις -προσαρμοσμένες στα δεδομένα των καιρών- θέσεις του κόμματος και να προσεγγίσουν όλα τα κοινωνικά στρώματα και δη τις μεγάλες μάζες του πληθυσμού.

Το συνέδριο, που θα έχει τον χαρακτήρα προεκλογικής συγκέντρωσης, ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2013, ωστόσο με τις δικαστικές περιπέτειες των βουλευτών και των μελών του κόμματος αναβλήθηκε.

Με δήλωσή του στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς αναφέρει: «Εχοντας απόλυτη γνώση της ιστορίας της Χρυσής Αυγής και του μετασχηματισμού της από μια κλειστή ομάδα εθνικά σκεπτόμενων και ανησυχούντων νέων που εξέδιδαν σε τακτά διαστήματα ένα ομότιτλο περιοδικό («Χρυσή Αυγή») και από ένα πολιτικό όργανο σε ένα πολιτικό κίνημα με ιδεολογία τον λαϊκό εθνικισμό, με πρωτότυπες πολιτικές εθνοφελείς προτάσεις, θέλω να τονίσω το εξής: ανέκαθεν στη Χρυσή Αυγή λειτουργούσαν πολύ πιο δημοκρατικά οι διαδικασίες απ’ ό,τι στα υπόλοιπα αστικά κόμματα και τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού – δημοκρατικού τόξου. Για παράδειγμα», συνεχίζει στη δήλωσή του ο κ. Παππάς, «στο ανοιχτό συνέδριο της Χρυσής Αυγής στο “Κάραβελ” τον Απρίλιο του 1990 αποφασίστηκαν η κάθοδος στην ενεργό πολιτική ζωή και τα νόμιμα πολιτικά μέσα που θα αναδείξουν το κίνημα σε ταγό αυτής της πολιτικής ζωής. Ο ομιλών, στην εισήγησή μου, που έγινε αποδεκτή απ’ όλους τους συνέδρους, είχα μιλήσει για “καμία πολιτική συνάφεια με τα αμερικανόφιλα γκρουπούσκουλα της λεγόμενης Ακροδεξιάς”, καθώς επίσης και για την απόλυτη νομιμότητα και καταδίκη κάθε πράξης βίας».

Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές προσυνεδριακές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με το ενδιαφέρον αρκετών πολιτών να είναι μεγάλο. Ιδιαίτερα έντονο είναι στις περιοχές που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες, όπως η Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα, ενώ, αντίθετα, πρόβλημα η Χρυσή Αυγή εμφανίζει στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τη Β’ Αθήνας, όπου η ανταπόκριση του κόσμου δεν είναι μεγάλη, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Διείσδυση και στους συνδικαλιστές

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδίωξη της ηγεσίας του κόμματος είναι να σχηματιστούν συνδικαλιστικές παρατάξεις, προσκείμενες στη Χρυσή Αυγή, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, ενώ ικανοποίηση υπάρχει για τη διείσδυση στους αγρότες. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που προσεγγίζουν τον Λαϊκό Σύνδεσμο είναι νεαρής ηλικίας, κάτω των 35 ετών. Το επόμενο διάστημα η Χρυσή Αυγή αναμένεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τους τόνους στο Μεταναστευτικό, ενώ σκέψεις υπάρχουν και για την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική αλλά και ευρύτερα το «σάπιο», όπως το χαρακτηρίζουν, πολιτικό σύστημα. «Μπροστά στις ασύμμετρες απειλές κατά του έθνους και της πατρίδας μας, το κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών καλείται να οργανώσει την Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω» λένε στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου και αυτό αναμένεται να αναδειχθεί και στο συνέδριο της άλλης Κυριακής.

πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star