Θερμή υποδοχή της Χρυσής Αυγής από την Συριακή κυβέρνηση – Εκτενές φωτορεπορτάζ

syria-xrysi_aygh__article
Αμοιβαία η στήριξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που απειλεί και την Ελλάδα

Εκτενές φωτορεπορτάζ από την εφημερίδα “Εμπρός”

Επίσημη επίσκεψη στην Συρία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος έχει επανειλημμένα εκφράσει την συμπαράστασή του στον Συριακό λαό και την νόμιμη κυβέρνησή του, εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μέσω της διαδικασίας των Ερωτήσεων, μέσω δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα του κόμματος των Ελλήνων Εθνικιστών, αλλά και σε κατ’ ιδίαν επαφές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 19 Μαρτίου 2016 η διευθύντρια της εφημερίδας Εμπρός Ειρήνη Δημοπούλου προσκλήθηκε και συμμετείχε μαζί με τους Jean-Marie LePen, Pierre Hillard, Damien Viguier, Mere Agnes-Mariam de la Croix, Alain Escada, και άλλους, σε ημερίδα που διοργάνωσε στην γαλλική πρωτεύουσα η Ένωση για την Συρία, με θέμα «Από τον Πόλεμο στην Μέση Ανατολή στην Μετανάστευση και την Τρομοκρατία στην Ευρώπη».

Στις 29 Μαρτίου 2016, ο κ. Tarek Harmoush, του κόμματος Al Marada του Λιβάνου, μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού, συνοδευόμενος από τον Σύρο Αρχιμανδρίτη Δρ. Αντώνιο Μαλούφ είχαν συνάντηση με τον Τομεάρχη Εξωτερικών και Άμυνας, βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά. Ο κ. Harmoush εξέφρασε τότε την απογοήτευση των Ορθοδόξων, για την εγκατάλειψή τους και την αδιαφορία την οποία αντιμετωπίζουν από τους ομοθρήσκους τους στην Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Επιπροσθέτως, εκδήλωσε την προθυμία του κόμματός του να αναζητήσει κοινές δράσεις με το κόμμα των Ελλήνων Εθνικιστών προς την κατεύθυνση αυτή. Ο κ. Παππάς, αφού διεβίβασε τους χαιρετισμούς του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικολάου Μιχαλολιάκου στην ηγεσία και τον λαό του Λιβάνου και της Συρίας, είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής στα ζητήματα της γεωπολιτικής της περιοχής και τον ρόλο που οι Έλληνες Εθνικιστές επιθυμούν να διαδραματίσει η Ελλάδα. Διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξη της Χρυσής Αυγής στους Χριστιανούς της Ανατολής, οι οποίοι αν και διώκονται απηνώς από τους ισλαμιστές, παραμένουν πιστοί στις πατρογονικές εστίες και την θρησκεία τους.

Σε συνέχεια αυτών των ενεργειών, η Συριακή Βουλή απέστειλε πρόσκληση στο κόμμα των Ελλήνων Εθνικιστών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα. Με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας της Χρυσής Αυγής κ. Ιωάννη Σαχινίδη, μετέβησαν στον Λίβανο και την Συρία η διευθύντρια της εφημερίδας «Εμπρός» Ειρήνη Δημοπούλου και ο Γραμματέας της Τ.Ο. Καλαμάτας του Λαϊκού Συνδέσμου κ. Δημήτριος Σαρατσιώτης. Η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής συναντήθηκε με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ, μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων, και είχε μακρά κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον δεύτερο τη τάξει πολιτειακό παράγοντα του Συριακού κράτους, τον Πρόεδρο της Συριακής Βουλής, Mohammed Jihad al-Laham.

Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για τον πόλεμο στην Συρία αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, έγιναν δημόσια γνωστές σε μια σειρά από συνεντεύξεις και δηλώσεις σε Συριακά και ξένα ΜΜΕ, στην δημόσια τηλεόραση, τον τηλεοπτικό σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ εκτενής ήταν η κάλυψη από τον συριακό και ξένο τύπο.

Ο ρόλος της Τουρκίας στη συριακή κρίση

Η συριακή πλευρά προειδοποίησε για την ανάμειξη τούρκων ιμάμηδων στον εξισλαμισμό της Ευρώπης και την στρατολόγηση τρομοκρατών. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ο ρόλος της Τουρκίας στην απαγωγή των δύο Αρχιερέων και η επιχειρούμενη από την Αγκυρα επιβολή στους Χριστιανούς της Ανατολής. Η Συριακή πλευρά υποστήριξε με στοιχεία ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη για το κύμα των μεταναστών προς την Ευρώπη, έχει σκοπό να πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες και μετανάστες με σκοπό να την εκβιάσει και να προκαλέσει πολιτικό και οικονομικό χάος. Κάλεσε την Ελλάδα να υιοθετήσει αποφασιστική στάση απέναντι στην τουρκική κυβέρνηση η οποία επιβλέπει την διακίνηση των τρομοκρατών

Στον Λίβανο, η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκε ελληνορθόδοξα χωριά στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Ελληνορθόδοξο Επίσκοπο και τον κλήρο, και με Ελληνορθοδόξους βουλευτές, υπουργούς και αξιωματούχους του Λιβάνου. Διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων οι μεγάλες ανάγκες των Ελληνορθοδόξων ακριτών για τις οποίες δεσμευτήκαμε να μεταφέρουμε και να συνδράμουμε. Στην Δαμασκό, η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκε τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη ο οποίος είναι κατά σάρκαν αδελφός του ενός από τους δύο απαχθέντες Επισκόπους καθώς και τον Μουφτή της Δαμασκού, ο οποίος προειδοποίησε ότι η τρομοκρατία εκκολάπτεται στην Ευρώπη μέσα στα τζαμιά. Εξήρε την απόφαση της Ελληνικής αντιπροσωπείας να επισκεφθεί την Δαμασκό, καυτηρίασε τον ρόλο της Τουρκίας και εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο μαζί με τον Έλληνα Πατριάρχη για να προειδοποιήσει τον Ελληνικό λαό για την κατάσταση που προετοιμάζεται στην Ευρώπη.

Ο κ. Σαχινίδης τόνισε την θέση της Χρυσής Αυγής ότι η Συρία και η Ελλάδα έχουν στοχοποιηθεί γιατί αρνούνται να υποκύψουν στις επιθυμίες συγκεκριμένων Δυτικών συμφερόντων. Κατόπιν αιτήματός μας, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε ένα από τα μεγαλύτερα Ορφανοτροφεία όπου το Συριακό κράτος περιθάλπει και εκπαιδεύει τα παιδιά των Μαρτύρων του Συριακού στρατού.

Τα ερωτήματα

Πολλά ερωτήματα τέθηκαν κατά την διάρκεια των διμερών συναντήσεων. Αλλα αφορούν την διεθνή πολιτική στο σύνολό της, όπως, για παράδειγμα, με ποιο δικαίωμα ξένες χώρες θέλουν να επιβάλουν κυβερνήσεις δικής τους επιλογής στην Συρία. Γιατί η Ευρώπη εξαντλεί το ενδιαφέρον της στην νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας, αλλά αδιαφορεί για την παντελή έλλειψη ελευθεριών σε χώρες που χρηματοδοτούν την λεγόμενη Συριακή αντιπολίτευση, όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, στις οποίες όμως ποτέ δεν γίνονται εκλογές! Γιατί η Ευρώπη εκφράζει την αγωνία της
για τα παιδιά των μεταναστών, αλλά αρνείται να καλύψει τηλεοπτικά το δράμα των παιδιών που σκοτώνονται μαζικά στην Συρία από τις επιθέσεις όχι των συριακών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αφήνεται να διαφανεί, αλλά των δυνάμεων της «δημοκρατικής» αντιπολίτευσης;

Ε.Δ.-Π.

Το ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου SANA

O Πρόεδρος της Βουλής Mohammad Jihad al-Laham συνατήθηκε το Σάββατο με τον Έλληνα βουλευτή Ιωάννη Σαχινίδη, ο οποίος είναι μέλος του κόμματος της Χρυσής Αυγής και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει. Σκοπός της Ελληνικής αποστολής είναι να γνωρίσει την πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει στην Συρία και να την μεταφέρει στο Κοινοβούλιο και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, είπε ο κ. Σαχινίδης. Σημείωσε ότι κατά την επίσκεψή του στην παλαιά πόλη της Δαμασκού είδε ότι η ζωή κυλά σχεδόν φυσιολογικά, και ότι αυτό του απέδειξε πως τα Δυτικά Μέσα συμβάλλουν πολύ στην παραποίηση των γεγονότων και την παραπληροφόρηση αναφορικά με την Συρία. Ο κ. Σαχινίδης είπε ότι είναι σημαντικό η Συρία και η Ελλάδα να αντιμετωπίσουν από κοινού την απειλή της τρομοκρατίας, η οποία εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο κ. Al-Laham υπενθύμισε τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Συρίας, από την αρχή του περιφερειακά αλλά και διεθνώς πυροδοτούμενου πολέμου εναντίον της, για την επικινδυνότητα της μετακίνησης της τρομοκρατίας μέσω των ανοιχτών συνόρων.

Με την ευκαιρία αυτή ζήτησε από τα ευρωπαϊκά εθνικά Κοινοβούλια να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις τους ώστε να σταθούν αντιμέτωπες με το τουρκικό καθεστώς το οποίο διευκολύνει την μετακίνηση τρομοκρατών προς την Συρία και προς την Ευρώπη. Τα ευρωπαϊκά κράτη είναι ανάγκη να αλλάξουν τις πολιτικές τους και να σταματήσουν να παρέχουν κάλυψη στις ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Η συνεχιζόμενη υποστήριξή τους αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών. Οι κ.κ. Σαχινίδης και Al-Laham συμφώνησαν ότι τα κόμματα, τα άτομα και οι χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία πρέπει να ταυτοποιηθούν και ότι η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας πρέπει να σταματήσει.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή έχει καταθέσει σειρά ερωτήσεων σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Συρία

Φάκελος με τις ερωτήσεις και τα δημοσιεύματα, παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Συριακής Βουλής, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την συστηματική εργασία των Ελλήνων Εθνικιστών πάνω
στα θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και το ενδιαφέρον της Χρυσής Αυγής για θέματα πολιτισμού και δικαιωμάτων των Ορθοδόξων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε: – Ερώτηση για την απόσυρση της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ελλάδος από την Συρία
– Σχετικά με τις διώξεις που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Συρία
– Τις φρικαλεότητες των ισλαμιστών κατά των χριστιανών στην Συρία που οδηγούν στον αφανισμό της χριστιανικής και ελληνορθόδοξης κοινότητας
– Τις ενέργειες που έχει κάνει η Ελληνική κυβέρνηση για την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων μητροπολιτών.

Επίσκεψη ευρωβουλευτών στην Συρία

Ενώ η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής βρισκόταν στην Δαμασκό, την Συρία επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού κόμματος Alliance for Peace and Freedom στην οποία συμμετείχε ο Ευ-
ρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός.Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή τους από τις Συριακές αρχές για την τρέχουσα κατάσταση στην χώρα και τις προσπάθειες αντιμετώπισης των απειλών που υφίστανται.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν επαφές με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Mohammad Jihad al-Laham και τα μέλη Dr Abdul Salam Al-Dahmouch και Tareef Kotrach, όπου τονίστηκε το γεγονός των άδικων κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Συρία, οι οποίες δεν στρέφονται κατά του Προέδρου Άσαντ και της κυβέρνησης, αλλά κατά του Συριακού λαού. Συζητήθηκε εκτενώς η ανάμειξη της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην δημιουργία του ISIS, αλλά και η υποστήριξη σε χρήματα, όπλα και πληροφορίες που παρέχουν στους τρομοκράτες του DAESH.

Κύριο σημείο των συζητήσεων ήταν το προσφυγικό, όπου τονίστηκε το γεγονός ότι, οι πρόσφυγες που εισβάλλουν στην Ευρώπη, δεν είναι παρά ισλαμιστές τρομοκράτες που ντύνονται τον μανδύα του πρόσφυγα, αλλά και πρόσφυγες που λόγω της γεωγραφικής θέσης τους δεν μπορούν να μεταβούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς στα νότια της Συρίας (εσωτερικοί πρόσφυγες), όπου η Συρία διατηρεί καταυλισμό προσφύγων περίπου 2 εκατομμυρίων!

Επαφές πραγματοποιήθηκαν με τον Υπουργό Τουρισμού, ο οποίος ενημέρωσε για την αποτρόπαια και βάρβαρη καταστροφή των αρχαιολογικών μνημείων που αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά, πολλά από τα οποία προστατεύονται από την UNESCO και το παράνομο εμπόριο αρχαιοτήτων που υφίσταται μέσω της Τουρκίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι, τα περισσότερα αρχαιολογικά ευρήματα καταλήγουν σε μουσεία της Δύσης ή σε πλούσιους ιδιώτες, ενώ το εμπόριο αυτό ενισχύει το ΑΕΠ της Τουρκίας με εκατομμύρια ευρώ. Με έκπληξη οι ιθύνοντες του υπουργείου αντέδρασαν όταν ενημερώθηκαν ότι, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός έχει υποβάλει σχετική ερώτηση στην Επιτροπή, ενώ δεσμεύτηκαν να αποστείλουν στοιχεία, τα οποία θα βοηθήσουν την περαιτέρω ανάδειξη του συγκεκριμένου πρόβληματος.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας των αντιπροσωπειών στην Συρία πραγματοποιήθηκαν επαφές με τον Πατριάρχη της Συριακής Ορθόδοξης εκκλησίας Ιγνάτιο Εφραίμ ΙΙ, τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι΄ και τον Μουφτή Σεΐχη Αχμάντ Μπαντρεντίν Χασούν.

Ο μουφτής προειδοποίησε ότι αν δεν προσέξει η Ευρώπη, θα καταντήσει μια εμπόλεμη ζώνη μετά την εισβολή ακραίων μουσουλμανικών στοιχείων. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι, για κάθε τέμενος που χτίζεται στην Ευρώπη, από πίσω κρύβονται η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, τόσο στην χρηματοδότηση όσο και στον διορισμό μουφτή. Ακριβώς όπως γίνεται στην Θράκη.

Η επίσκεψη στο ειδικό σχολείο «οι μάρτυρες του Αγίου Μαρτίνου» πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης βλέποντας τα ορφανά παιδιά όσων έχασαν την ζωή τους πολεμώντας για την ελευθερία της Συρίας ενάντια στους τρομοκράτες ισλαμιστές.

Εξαίρετο παράδειγμα της Κρατικής μέριμνας στους απογόνους των υπερασπιστών της Πατρίδος τους.

Πραγματοποιήθηκε επίσης, επίσκεψη στην πόλη Μααλούλα στα βόρεια της Συρίας, όπου έγινε ενημέρωση από τον δήμαρχο της πόλης Naji Elian Wahbe.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thermh-upodochh-ths-chrushs-aughs-apo-thn-suriakh-kubernhsh#ixzz489kFnK8r

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star