Το μεγάλο κόλπο με τα στρατόπεδα-Σιωπή συνενοχής από την ηγεσία του στρατεύματος

Χωρίς τίτλο

Η περιουσία των ΕΔ θα διατεθεί στην υπό σύσταση Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων και στην συνέχεια θα περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ προς εκχώρηση στους τοκογλύφους

 Στον βωμό της εξυπηρέτησης του επαχθούς χρέους, όπως απαιτούν οι διεθνείς τοκογλύφοι, αλλά και στην υλοποίηση του σχεδίου που φέρει την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θέλει την κατασκευή οργανωμένων πόλεων μουσουλμάνων εποικιστών εντός της Ελληνικής Επικράτειας, θα προσφερθεί βορά η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος.

Η αξία των εκτάσεων και οικημάτων που σήμερα ανήκουν στα τρία Σώματα, αν και καταβλήθηκε προσπάθεια να «εκτιμηθεί» μόλις στα 32 δισ. ευρώ, στην πραγματικότητα, σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς ακινήτων, ξεπερνά κατά πολύ τα 40 δισ. ευρώ κι ενδεχομένως και τα 45 δισ. ευρώ.

Το ποσό αυτό μπορεί να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, φτάνοντας και τα 50 δισ. ευρώ, αν προστεθούν τα εκατοντάδες οικόπεδα και οι χώροι που έχουν καταπατηθεί από ιδιώτες, οικοδομικούς συνεταιρισμούς και, κυρίως, δήμους.

Προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις των στρατιωτικών που ήδη διαμαρτύρονται για τις δραστικές περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς τους, η περιουσία αυτή αρχικά θα διατεθεί στην υπό σύσταση Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), η οποία σε πρώτη φάση θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο τελευταίος θα διαχειρίζεται όλα τα ακίνητα ιδιοκτησίας των Ταμείων Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ).

Αν και αρχικά μέσω των «πρόθυμων» παπαγαλακίων του ΥΕΘΑ έχει διαρρεύσει ότι δεν πρόκειται να πωληθεί ή να εκποιηθεί κανένα κτίσμα ή χώρος που ανήκει στα παραπάνω ταμεία, παρά μόνο θα γίνει παραχώρηση για εκμετάλλευση της επιφάνειάς τους, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Πληροφορίες του «ΕΜΠΡΟΣ» αναφέρουν ότι κι αυτή η περιουσία, όπως και τα υπόλοιπα «ασημικά» του Δημοσίου (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΠΑ), θα περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που θα κατατεθεί πιθανώς στο Α΄ θερινό τμήμα της Βουλής και στην συνέχεια στο Υπερ-ταμείο που θα δημιουργηθεί, το οποίο θα έχει ως έδρα το Λουξεμβούργο.

Στην ΥΠΑΑΠΕΔ θα συμμετάσχουν -κι εδώ είναι το ενδιαφέρον- και ιδιώτες εμπειρογνώμονες που μπορεί να είναι έμμισθοι σύμβουλοι των ξένων Funds, που έχουν βάλει στο μάτι την Ιερή Γη των Ελλήνων.

Μεταξύ αυτών κι ο αμερικανοεβραϊκός οίκος Cushman & Wakefield, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate παγκοσμίως.

Η συγκεκριμένη εταιρεία συνδέεται άμεσα με το ίδρυμα Institude For Policy Studies (IPS), που χρηματοδοτείται από την γνωστή οικογένεια των σιωνιστών τραπεζιτών Ρότσιλντ.

Μην ξεχνάμε στο σημείο αυτό ότι ο πατριάρχης της οικογένειας, που έχει αγγίξει τα 100 έτη, φιλοξενεί συχνά – πυκνά στην έπαυλή του στην θέση Κερασιά της Κασσιόπης Κερκύρας, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και απηνή διώκτη της Χρυσής Αυγής, Νίκο Δένδια.

Εκείνο πάντως που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι η ενεργός ανάμειξη του διευθύνοντα συμβούλου του Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου (ΑJC) David Harris, στο παζάρι που θα προηγηθεί της εκποίησης της περιουσίας των Ελληνικών Ε.Δ.

Αξιόπιστες πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρουν το συγκεκριμένο πρόσωπο ως κομιστή δύο φερόμενων, φαινομενικά, αντιδιαμετρικών αιτημάτων  για την αξιοποίηση των κομβικής σημασίας νήσων Φλέβες και Φλεβοπούλα (συνολικής έκτασης 1.247.160 τ.μ.).

Η μια αφορούσε επένδυση από το Άμπου Ντάμπι με ενοίκιο ετησίως 100 εκατ. ευρώ και η δεύτερη πρόταση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ για δημιουργία πρότυπου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης.

Ο ρόλος του David Harris

Οι όποιες απορίες μπορούν να λυθούν μόνο με την σωστή ανάγνωση του άρθρου που έγραψε ο «πρωθιερέας» του σιωνισμού ανά την υφήλιο, για την Ελληνική εκδοχή της εβραιοκρατούμενης HUFFINGTON POST.

Σύμφωνα με αυτό, ο ίδιος θεωρεί την σιιτική Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οργάνωση και όχι την σουνιτική ISIS ή αλλιώς Ισλαμικό Χαλιφάτο, που χρηματοδοτείται αφειδώς από την Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα του Περσικού Κόλπου, για να προβαίνουν σε χιλιάδες αποτρόπαιες πράξεις.

Ο ίδιος, μάλιστα, έσπευσε να κατηγορήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι επιλεκτικά διαχωρίζει το στρατιωτικό από το πολιτικό σκέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαχητές της τελευταίας μετέχουν ενεργά στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών στην Συρία, δηλαδή αποτελεί εν δυνάμει σύμμαχο της Δύσης στην αντιμετώπιση των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Φυσικά, ο Harris δεν αναφέρει στο άρθρο του ούτε μια λέξη για τους δολοφόνους της DAΕSH.

Η εξήγηση μπορεί να βρεθεί στις στενές σχέσεις που συνδέουν τους ηγήτορες του βασιλικού οίκου της Σαουδικής Αραβίας που ασπάζονται την πιο ακραία συντηρητική εκδοχή του Ισλάμ, τον ουαχαμπισμό (γνωστός ως σαλαφισμός) με το εβραϊκό κεφάλαιο.

Ποια είναι τα πρώτα ακίνητα που θα παραδοθούν(;)

Ανάμεσα στα ακίνητα που θα εκχωρηθούν, θα είναι τα στρατόπεδα

 • «Λιόση» στα Νέα Λιόσια,
 • «Ρόκα» στην Μάνδρα Αττικής,
 • «Δογάνη» στο Κιλκίς,
 • «Φούφα» στην Πτολεμαϊδα,
 • «Γιαννόπουλου» στα Θερμά Σερρών,
 • «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο Λάρισας, αλλά και πολλές αεροπορικές βάσεις.

Ήδη, εξετάζονται τα αεροδρόμια

 • Καβάλας,
 • Τριόδου Μεσσηνίας,
 • Λευκοχώματος Σπάρτης,
 • Άργους,
 • Λεχαίου Κορινθίας,
 • ο χώρος της 3ης Μοίρας «Νίκη» στο Κατσιμίδι Αφιδνών,
 • αλλά και η έκταση του πρώην 2ου ΑΚΕΠ στην Εύβοια, ενώ
 • αναζητούνται χώροι στην Ηλεία,
 • στην Πρέβεζα
 • και στην περιοχή της Αχαΐας, που δεν έχουν ακόμη καταγραφεί και ανήκουν στο περιουσιολόγιο των Ε.Δ.

Γ. Φράγκος

(Φ. 149) 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star