Σε ζώνη κατοχής από γερμανοτουρκικά συμφέροντα, που θα αποτελέσει το πρελούδιο για την υλοποίηση του σχεδίου ανεξαρτητοποίησης της περιοχής, μετατρέπεται η Δυτική Θράκη.
Το πρώτο βήμα θα γίνει με την δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στους τρεις ακριτικούς νομούς, όπου θα εγκατασταθούν επιχειρήσεις από την Δυτική Ευρώπη και βιοτεχνίες από την Ανδριανούπολη.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε πρόσφατες δηλώσεις του ήταν απόλυτα σαφής, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα σύστασης «ενός οργανισμού ανάπτυξης όπου Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί θα εντοπίζουν έργα άξια να τύχουν υποστήριξης και θα ελέγχουν την εισροή των σχετικών κονδυλίων».
Για όσους γνωρίζουν το νομικό καθεστώς που ισχύει στις ΕΟΖ, αυτό προβλέπει αμοιβή 2 ευρώ ανά ώρα, χωρίς καμία ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη και δίχως αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης.
Η ίδρυση ΕΟΖ στην Δυτική Θράκη συνδέεται άμεσα με την Deutsche Bank, που θέλει να μεταφέρει εκεί βιομηχανίες από την Γερμανία προκειμένου να λάβουν κοινοτικές επιχορηγήσεις, που αφορούν τις «ευπαθείς» περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ως φτηνό εργατικό δυναμικό θα χρησιμοποιηθούν οι δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχουν δήθεν «εγκλωβιστεί» στην χώρα μας.
Όσο για τον Σουλτς, με την ειρωνεία που τον διακρίνει, «διευκρίνισε» πως «οι Έλληνες δεν πρέπει να νομίζουν ότι πρόκειται για καμιά εχθρική δύναμη κατοχής αλλά για εργαλείο βοήθειας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «ΕΜΠΡΟΣ» εδώ και 2 χρόνια, είχε αποκαλύψει τον ρόλο της Ελληνίδας κυρίας Καραγιάννη, «το μάτι και το αυτί» της Deutsche Bank στην Βόρεια Ελλάδα, στην δημιουργία ΕΟΖ στους νομούς Κομοτηνής και Ξάνθης.
Η ίδια συχνά – πυκνά επισκέπτεται το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, με το οποίο διαθέτει προνομιακές σχέσεις.
Το βέβαιο είναι ότι η Θράκη θα αποτελέσει το πεδίο για την εφαρμογή του πειράματος μετεγκατάστασης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, που σήμερα λειτουργούν στις χώρες της Άπω Ανατολής (Κίνα, Μαλαισία, Ινδονησία κ.λπ.), στην Ν.Α. Ευρώπη.
Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, αφού την συγκεκριμένη ζώνη αλλά κι όσες δημιουργηθούν στην συνέχεια, θα τις διοικούν Γερμανοί, Γάλλοι και άλλοι δυτικοευρωπαίοι «γκαουλάιτερ», που θα επιβάλλουν τους δικούς τους εργασιακούς και άλλους νόμους.
Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα στην Ξάνθη θεάθηκε ο υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης του Βερολίνου, Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ, προκειμένου ως επιτετραμμένος της Άνγκελα Μέρκελ, να επιθεωρήσει την περιοχή και ειδικά τον χώρο όπου θα μεταφερθούν γερμανικές επιχειρήσεις.
Ο ίδιος προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον σύμβουλο διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Χριστόδουλο Αντωνιάδη.
Το εν λόγω χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που σκανδαλωδώς απέκτησε το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας, διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του μεγάλες εκτάσεις στην Δυτική Θράκη.
Ο Φούχτελ, ο οποίος τον Απρίλιο είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει ξεκαθαρίσει ότι στις υπό δημιουργία ΕΟΖ «δεν θα εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ελληνικού Εργατικού Δικαίου και οι συλλογικές συμβάσεις».
Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ιδρυτική πράξη της σύστασης Εταιρείας Διαχείρισης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΔΕΠ) στην ακριτική περιοχή.
Σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα «η πρόσληψη και η μισθοδοσία του αναγκαίου εργατοτεχνικού προσωπικού για τις ΕΟΖ, καθώς και του αναγκαίου επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού, συμβούλων κ.λ.π., με οποιαδήποτε μορφή και διάρκεια σχέσης εργασίας, σύμβαση έργου ή σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, θα καθορίζονται από την οικεία ΕΔΕΠ».
Ακόμη και το προσωπικό ασφάλειας μπορεί να είναι από χώρες του τρίτου κόσμου, όπως προβλέπεται να γίνει και στο «Επιχειρησιακό Πάρκο» του νομού Κιλκίς.
Γ.Α.Φ.