ΔΙΚΗ Χ.Α.:Καταπίπτει το κατηγορητήριο: “Ο Παύλος δεν ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή!”

Μία ιδιαιτέρως σημαντική πτυχή για το θέμα της κατηγορίας περί εγκληματικής οργάνωσης, επεφύλασσε η σημερινή συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής που διεξήχθη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο κολλητός του Παύλου Φύσσα Νίκος Χατζηευστρατίου, ένας από τους στενότερους φίλους του και μέλος του συγκροτήματός του, ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την κατάθεσή του για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι.Όταν ρωτήθηκε λοιπόν για το κρίσιμο θέμα της υποτιθέμενης (σύμφωνα με την πρόταση Ντογιάκου) ύπαρξης «οργανωμένου σχεδίου» από την πλευρά της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατέθεσε τα εξής:

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Σας γνωρίζανε; Γνωρίζανε τον Παύλο; Ήταν στοχοποιημένος;
ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ: Δεν μπορώ να το πω αυτό…
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Από πού προκύπτει ότι θέλανε να χτυπήσουνε τον Φύσσα;
ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ: Δεν έχει αναφερθεί τίποτα τέτοιο από εμένα στο Δικαστήριο. Μάλιστα το αντίθετο έχω αναφέρει σε προηγούμενες ερωτήσεις στους συναδέλφους σας. Ότι δεν παραδέχθηκα εγώ σήμερα ότι ήτανε στοχευμένο για τον Παύλο Φύσσα.

Το απόσπασμα αυτό της κατάθεσης του Χατζηευστρατίου έχει ιδιαίτερη σημασία για την αντίκρουση του σαθρού κατηγορητηρίου βάσει του οποίου δικάζεται η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.
Ειδικότερα, το υπ’ αριθ. 215/2015 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών συνδέει την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα με τη Χρυσή Αυγή, με μόνο στοιχείο τον ισχυρισμό ότι αυτός ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα αναφέρει:  

«…έξω από την καφετέρια ‘‘Κοράλλι’’, όπου βρισκόταν ο Παύλος  Φύσσας, γνωστός στην οργάνωση για τις αντίθετες  προς  αυτή ( ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ )  ιδεολογικές  του αντιλήψεις και άτομο στοχοποιημένο από αυτήν…»

Σε αυτό το αυθαίρετο κατασκεύασμα,  στηρίχθηκε ο χαρακτηρισμός της εγκληματικής οργάνωσης και η δίωξη κατά των Βουλευτών του Εθνικιστικού Κινήματος. Το κατασκεύασμα αυτό όμως καταρρέει τώρα υπό το βάρος των καταθέσεων των μαρτύρων καθώς δεν στηρίζεται σε κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Η επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 21 Ιουλίου, οπότε θα συνεχιστεί η κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά.

πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star