Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ: Ας είμαστε έτοιμοι για όλα

2shot

Μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου λαμβάνει χώραν τούτες τις μέρες στην Βουλή. Βουλευτές με
σαγιονάρες και ξεκούμπωτα πουκάμισα περιφέρονται στο πάλαι ποτέ παλάτι του Βαυαρού εραστή της έφηβης Ελλάδος, που αναζητούσε την θέση της στην ευρωπαϊκή ομοεθνία. Φευ, σήμερα οι υπηρέτες της κινούνται βαριεστημένοι στους διαδρόμους του, συζητώντας για φόρους και μέτρα που θα αφαιμάξουν έτι περαιτέρω το αποστεωμένο χέρι της, ενώ την ίδια ώρα εκείνοι θα απολαμβάνουν δωρεάν ταξίδια αναψυχής.
H κυβέρνηση της Αριστεροακροδεξιάς Συνεννόησης, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει εσπευσμένα νομοθετήματα, προσπαθώντας να κλείσει μέτωπα με τον λαό και να κερδίσει χρόνο. Η αντιπολίτευση επιχειρεί προσποιήσεις, ελπίζοντας να ξεγελάσει τους πολίτες και να προσποριστεί ψηφοφόρους.
Μια θλιβερή εικόνα ξεπεσμένων αθλητών, κουρασμένων «ιδεολόγων», πλουσίων χωρίς κοινωνική βαρύτητα, που σέρνουν τα βήματά τους στους κήπους του προεδρικού μεγάρου, γιορτάζοντας την παράδοση της χώρας στα ξένα κονσόρτσια, την ήττα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, αυτή ήταν η γιορτή της Δημοκρατίας.
Σε αυτό, το 160ό φύλλο του ΕΜΠΡΟΣ, έχουμε τουλάχιστον έναν λόγο να (μην) εορτάσουμε (σελ. 5). Παρ’ όλα αυτά ή ίσως εξ αιτίας αυτών, η Μεταπολίτευση και η Μνημονιοκρατία θρέφουν τον σπόρο της αναγέννησης της αιώνιας αγαπημένης του σύμπαντος κόσμου. Της Ελλάδος.
Σε αυτήν την γωνιά της γης, η οργή των δυνατών και η αδυναμία των προδοτών συναντώνται. Συμφωνίες και ολιγωρίες οδηγούν σε μια νέα δικτατορία. Ελληνική ή πανευρωπαϊκή, αυτό είναι ένα
ερώτημα που θα δούμε να απαντιέται το επόμενο διάστημα. Το βέβαιον είναι ότι δηλώσεις όπως αυτές του Γάλλου Πρωθυπουργού Βαλς, ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την τρομοκρατία, ή του Γάλλου Προέδρου Ολάντ πως ο τρόμος θα γιγαντωθεί, μάλλον δεν προοιωνίζουν την επίλυση της υπόθεσης ISIS. Αντιθέτως, μας προϊδεάζουν με τον πλέον ευθύ τρόπο για νέες επιχειρήσεις καταστολής, και περιορισμού των ατομικών ελευθεριών.

Στο σημερινό φύλλο του ΕΜΠΡΟΣ φιλοξενούμε άρθρο του Αντιπροέδρου της Alliance for Peace and Freedom, της ευρωπαϊκής συμμαχίας στην οποία συμμετέχει και ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή (σελ. 9). Μια ανάλυση που πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά.

Η γραφειοκρατία της Ε.Ε. δεν θα δεχθεί αδιαμαρτύρητα την εκπεφρασμένη επιδίωξη των Βρετανών να ξανακερδίσουν την πλήρη εθνική κυριαρχία τους έναντι των Βρυξελλών. Οι αποκαλύψεις γύρω από την πληροφόρηση που είχαν οι Γαλλικές υπηρεσίες αλλά δεν μπόρεσαν, δεν θέλησαν ή δεν τους επετράπη να αξιοποιήσουν πριν τις ισλαμιστικές επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων, αποδεικνύουν τα κενά στην ευρωπαϊκή ασφάλεια. Και επειδή η Φύση και η Ζωή δεν επιτρέπουν την ύπαρξη κενών, είναι σαφές ότι τα κενά της ευρωπαϊκής οικογένειας θα συμπληρώσουν ξένες δυνάμεις (όπως το ΝΑΤΟ) είτε ως πληθυσμοί είτε ως εγγυητές της ασφάλειάς τους, είτε αυτόκλητοι είτε με την πρόσκληση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί, πάντως (ακόμη και αν υποτεθεί ότι θα ήθελε) να προασπίσει τα Δίκαιά μας. Την ώρα που, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα στο ΕΜΠΡΟΣ, η τουρκική προκλητικότητα στοχεύει σε τετελεσμένα γεγονότα σε Θράκη και Αιγαίο, η νέα επίθεση της κυβέρνησης εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων αποδεικνύει πως «ακροδεξιά» δεκανίκια, σαν τον κ. Καμμένο, δεν μπορούν να
αποτελέσουν λύση κατά κανένα τρόπο.
Τις πρακτικές των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών καταγγέλλει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΕΜΠΡΟΣ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.Ο.Μ.Ι.Δ.Α.) και Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (U.I.P.I) κ. Στράτος Παραδιάς (σελ. 12-13).
Όπως διδάσκει η διεθνής ιστορική εμπειρία, καταστάσεις όπως αυτές που ζει η Ευρώπη, με προφανείς απειλές ασφαλείας και οικονομικά αδιέξοδα, επιλύονται μόνον δια των όπλων. Θα είναι
εσωτερική εκκαθάριση των νέο-δικτατορικών καθεστώτων που θα επιφυλάξουν για τους εαυτούς τους «δημοκρατικά», εκτεταμένες έκτακτες εξουσίες; Η θα χρησιμοποιηθεί ο ISIS για την επιβολή του νέου καθεστώτος; Και τι ρόλο θα παίξει σε αυτό η επιχείρηση αφοπλισμού των ανυπότακτων Ελλήνων την οποίαν προμηνύει η κυβέρνηση ως δήθεν έλεγχο των κυνηγετικών όπλων (διαβάστε το σχετικό άρθρο στην σελίδα 4).
Ας είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμη και αν, όπως λέει μια ρήση που αγαπώ «να είσαι έτοιμος, δεν σημαίνει να είσαι προετοιμασμένος»…

Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά

(Από την Σύνταξη, Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, φ.160)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star