ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ: Αυτό θα το πράξετε, κύριε Πρωθυπουργέ;

assets_large_t_420_54776932

Στις 10 Οκτωβρίου του 1993 διενεργήθηκαν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές που έφεραν στην εξουσία για τρίτη και τελευταία φορά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Χαμένος των εκλογών ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, του οποίου την κυβέρνηση είχε πρωτύτερα ανατρέψει ο Αντώνης Σαμαράς.
Νεαρή εργαζόμενη σε τηλεοπτικό σταθμό, παρακολουθούσα κυριολεκτικώς νυχθημερόν τις εξελίξεις με το ανάλογο πολιτικό ενδιαφέρον και τον επαγγελματισμό που επέβαλλε η θέσις μου. Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων κι αφού κατακάθισε ο πρώτος κουρνιαχτός, ρώτησα τον προϊστάμενό μου, στενό φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη, ποια γραμμή θα ακολουθούσαμε στο εξής στις ειδήσεις. Μου απάντησε: «Κυβερνητική». Με σαφώς λιγότερη εμπειρία στα πολιτικο-δημοσιογραφικά τερτίπια, τον ξαναρώτησα για να βεβαιωθώ πως είχαμε αμφότεροι καταλάβει το περιεχόμενο της ερωτήσεως και τις συνέπειές του.
Καλά είχα ακούσει, «κυβερνητική».
Η σκηνή εκείνη ήρθε στον νου μου τις μέρες αυτές, με το σόου των τηλεοπτικών αδειών και τον ρευστό χώρο της πληροφόρησης, και σήμερα ειδικά με την απόφαση των δημοσιογράφων να προχωρήσουν σε απεργία το διήμερο που ο Πρωθυπουργός θα επισκέπτεται την ΔΕΘ.
Είναι βεβαίως θεμιτό να διαμαρτύρονται και να απεργούν οι εργαζόμενοι όταν θίγονται τα δικαιώματά τους, όπως στην περίπτωση αυτή με τις μαζικές αποστρατείες από τα κανάλια που αφορμή έψαχναν να ξεφορτωθούν το ήδη κακοπληρωμένο και συχνά «φεσωμένο» προσωπικό
τους.
Θα επισημάνω όμως πως η απεργία δεν είναι διόλου τυχαία προγραμματισμένη, και, είναι κυρίως … «κυβερνητική». Οι δημοσιογράφοι βάζουν –πάλι- πλάτη στην κυβέρνηση, επιλέγοντας να απεργήσουν αντί να πληροφορήσουν θεατές και ακροατές για τις διαδηλώσεις, τις αντιδράσεις, τα όσα θα ειπωθούν τις ημέρες που Έλληνες εργαζόμενοι θα διαδηλώνουν εναντίον των αντιλαϊκών και εθνοκτόνων πολιτικών των μνημονίων, εναντίον των ψεμμάτων και των κενών υποσχέσεων του κόμματος των πολιτικών κομμάτων.
Για ποια ενημέρωση και για ποια δημοκρατία ομιλούν οι εν δικαίω αίφνης ευρισκόμενοι δημοσιογράφοι όταν έχουν επιβάλει σιωπή από τις εκπομπές τους στον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής και τους εκπροσώπους της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας;
Την εβδομάδα αυτή μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι το συμβούλιο του παγκόσμιου σιωνιστικού λόμπυ αποτελούμενο από τον Γενικό Διευθυντή του WJC, Ρόμπερτ Σίνγκερ, τον Πρόεδρο του ΚΙΣ, Μωυσή Κωντσαντίνη και τον διπλωματικό ακόλουθο του WJC, Μάραμ Στερν συνάντησαν στην Αθήνα διαδοχικά τους Νίκο Κοτζιά, Νίκο Φίλη, Νίκο Τόσκα, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπως οι ίδιοι αποκαλύπτουν στον επίσημο ιστοχώρο του WJC με σκοπό να αναμειχθούν στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της χώρας μας
Όπως δήλωσε ο κ. Ρόμπερτ Σίνγκερ: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να πολεμηθεί και να απομονωθεί πολιτικά και είμαι χαρούμενος που με όλους όσους μίλησα συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία επαφή με το συγκεκριμένο κόμμα».
Η «ανεξαρτησία» της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων είναι εξ’ άλλου εμφανής και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τόσο τους κυβερνητικούς βουλευτές όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση. Πολλά κόμματα, μία πολιτική, μνημονιακή και καταστροφική.
Καμία προσπάθεια να εκθέσουν τα ψέμματα και την υποκρισία τους, να τους καταστήσουν υπεύθυνους για τις συμφορές που ρίχνουν απανωτές στα κεφάλια των Ελλήνων.
Και οι πολιτικάντηδες αποθρασύνονται. Η υποκρισία τους έγινε καθαρότερα αντιληπτή στις τοπικές κοινωνίες κατά την πρόσφατη νεροποντή που στοίχισε την ζωή σε συνέλληνές μας και κατέστρεψε τους κόπους εκατοντάδων άλλων. Η βροχή βρήκε για άλλη μια φορά απροετοίμαστη την χώρα και έφερε στο φως, για ακόμη μια φορά, τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ασχολείται με … ανακατασκευές πλατειών, πανηγύρια και φιέστες, αφήνοντας τους πολίτες στο έλεος της πρώτης βροχής.
Η πρόληψη εκ μέρους των κατασκευαστών ανύπαρκτη, όπως ανύπαρκτες ήσαν και οι προνοιακές δομές και πάλι για μια ακόμη φορά.
Από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ καλούμε ευθέως την κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε αποζημιώσεις των καταστραφεισών περιουσιών καθώς και των οικογενειών των θυμάτων.
Το κράτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει λεφτά: Να αποζημιώσει άμεσα και πλήρως τους πληγέντες από τα κονδύλια που έχει συλλέξει για τους αναξιοπαθούντες (και μη) ολοκλήρου της οικουμένης που συνωστίζονται στα νησιά και τις πόλεις μας!
Αυτό θα το εξαγγείλετε από την ΔΕΘ, κύριε Πρωθυπουργέ;
Πολύ δε περισσότερο, θα το πράξετε;
Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά

(Δημοσιεύεται στο φ.165 της Εθνικής Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star