Argumentum a contrario

Χωρίς τίτλο.jpg

Για μιαν εισέτι φορά η δραστήρια κινητικότης του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής οδήγησε σε μια περιπαθή κοινοπραξία μπολσεβίκων, σοσιαλκαπιταλιστών και «αυτοδιαχειριζόμενων ρευστών πολυώνυμων» πολιτικάντηδων. Οι περιστασιακοί ή και οιονεί εσμοί των διαφόρων εξ επαγγέλματος αντιπατριωτών – εθνοαποδομητών είθισται να αντιμετωπίζουν με χολερική εμπάθεια κάθε σύννομη δραστηριότητα μείζονος κλίμακος του Λαϊκού Συνδέσμου, αλλά συνάμα με ανάλογη σφοδρότητα και οιονδήποτε προβαίνει σε αποδοχή ή προβολή αυτής της δραστηριότητος ή αρνείται να συναινέσει και να συμμετέχει στο συνακόλουθό της ακατάσχετο δαιμονολογικό, συκοφαντικό και υβριστικό παραλήρημα σε βάρος του Κινήματος. Παραλήρημα που, μεταξύ άλλων δυσωδών νοσογόνων αιτίων και αρρωστημένων αποτυπώσεων, έχει επιπλέον φοβική προέλευση και χροιά.

Συνεπώς η τήρηση των ελαχίστων συνταγματικών υποχρεώσεων εκ μέρους των διαφόρων κρατικών φορέων απέναντι του τρίτου τη τάξει κοινοβουλευτικού κόμματος, μυκτηρίζεται ελεεινά και καταδικάζεται παθιασμένα από τους κάθε χροιάς ή και άχρωμους ζητωδημοκράτες του «αντισυνταγματικού τόξου». Οι Θερναδιέροι της παραπολιτικής εξαπολύουν τον «αντιφασιστικό» οχετό τους διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και κακοποιώντας μεθοδικά την αλήθεια. Μοιχεπιβάτες της εξουσίας, εχθροί κάθε αλήθειας, διαλόγου και ελευθερίας και λοβοτομημένοι πομποί χαμερπέστατου μίσους, εκτονώνουν με λεκτικές κορυφές τις ανθρωποφαγικές τους φαντασιώσεις και επενδύουν με ακολουθίες ρηχών, μισανθρώπων συνειρμών τις παρωδίες της πολιτικής τους τοποθετήσεως. Έτσι έγινε και με την «Εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης για τους Ήρωες των Θερμοπυλών» : Κακόβουλοι άνθρωποι που εκδηλώνουν επιλεκτικές αμνησίες και  κατανοούν την «Τιμή» με όρους … διατίμησης, βρήκαν ευκαιρία  να κακολογήσουν και να υβρίσουν  με  ανερυθρίαστο ζηλωτικό μίσος το Κίνημα.

Το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα της τρίτης πολιτικής δυνάμεως στην Πατρίδα μας να τυγχάνει προβολής από την δημόσια τηλεόραση των πολιτικών της δραστηριοτήτων, καθώς και των ομιλιών του Γενικού Γραμματέως, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου, φαίνεται πως ενόχλησε πάλι τους «δημοκρατοπαθείς»  δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως τούτη την φορά  οι συνήθεις «καλώς ανησυχούντες» «αντιφασίστες» των ΜΜΕ συνεπικουρήθηκαν στον αντιχρυσαυγίτικο ζήλο τους από το… «βαρύ πυροβολικό» του εθνοαποδομητικού αγώνα: Τρεις βουλευτές  του  …γραφικού λεροπόταμου, του «Ποταμιού», λόγω αυξημένης αντιεθνικιστικής ιδιοδεκτικής  ευαισθησίας, προεκλήθησαν από την απόφαση της ΕΡΤ να μεταδώσει την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες, το παρελθόν Σάββατο, και  ενέκυψαν  ως  ιέρακες αμύντορες της (κατ’ αυτούς) δημοκρατικής ορθοδοξίας.

Οι Ιάσων Φωτήλας, Γρηγόρης Ψαριανός και Αχμέτ Ιλχάν (!) σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Επικρατείας, ετόνισαν εμφατικώς ότι «είναι απαράδεκτο η ΕΡΤ», ένας δημόσιος φορέας χρηματοδοτούμενος κυρίως από τους Έλληνες φορολογούμενους (τους οποίους κατακερμάτισε ψευδοδημοκρατικό Καθεστώς), να μεταδίδει «νεοναζιστικού τύπου και κακόγουστης αισθητικής εκδηλώσεις, οι οποίες προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα» των πολιτών, καθώς «το πολιτικό κόμμα Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε εκδήλωση στην ιστορική τοποθεσία των Θερμοπυλών για να “τιμήσει” – δήθεν – τους εκεί πεσόντες Σπαρτιάτες και Θεσπιείς το 480 π. Χ..» (sic !) ……

Οι τρεις βουλευτές … βαθιά προβληματισμένοι από την «χρήση του ιστορικού μνημείου, άσχετου με την Χρυσή Αυγή και τους σκοπούς της», ερώτησαν λοιπόν με ιαβέρειο εμμονή αν ήταν ενήμερο το υπουργείο Εσωτερικών για την πραγματοποίηση αυτής της «νεοναζιστικού τύπου εκδήλωσης», ενώ εζήτησαν  με ιεροεξεταστικό δαιμόνιο να μάθουν και το σκεπτικό με το οποίο η ΕΡΤ αποφάσισε την «κάλυψη και προβολή της εν λόγω εκδήλωσης της νεοναζιστικής οργάνωσης».

Τα ανωτέρω θα ήσαν επιεικώς καταγέλαστα  ή και παντελώς ανάξια οιουδήποτε σχολιασμού, ως  λίαν συνήθεις επιθέσεις του «αντιδημοκρατικού συνταγματικού τόξου» κατά παντός ανυποτάκτου στο Καθεστώς της μεταπολιτευτικής ξενοδουλείας, συναίνεσης   και  υποταγής. Άλλωστε είναι κατά τα πάτρια  σαφώς εγνωσμένο : «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν !».

Ακόμη  ημπορούμε (ανθρωπιστικώς ορμώμενοι) να κατανοήσουμε τον  αυτοπροσδιοριζόμενο ως «Τούρκο», Ροδοπαίο κύριο Ιλχάν  που, επί παραδείγματι έχει την απαίτηση  να διαβάζονται οι ανακοινώσεις στα μειονοτικά σχολεία μόνον στην τουρκική!. Εξ άλλου τώρα πηγαίνει  στην Μέκκα για το ιερό ισλαμικό προσκύνημα («Χατζ»). Συνεπώς τι να ειπεί κανείς  για έναν άνθρωπο  τόσον λεπταίσθητο, τόσον… θεοσεβή. Απλώς, επιφυλασσόμεθα !

Σε ό,τι αφορά στον έτερο εξ επαρχίας Caballero της δημοκρατικής λεπταισθησίας, αξίζει μόνον να σημειωθεί ότι είναι γιός του όντως αξέχαστου Ασημάκη Φωτήλα,  ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ και εκλεγμένου βουλευτή Αχαΐας στις εκλογές του 1977  που διορίστηκε (!) ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ την πρώτη ημέρα του 1981 και  κατέστη Υφυπουργός Εξωτερικών μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 1981. Ο  πολύς Ασημάκης Φωτήλας απελύθη από τον τρισμέγιστο Ανδρέα Παπανδρέου στις αρχές του 1982 και μάλιστα το έμαθε εν πτήσει ! Όμως από τις 5/7/1982 έως 28/6/1984 διετέλεσε Υφυπουργός Προεδρίας, αλλά εν συνεχεία απεχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές του 1985 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία  (sic) ! Είθε να είναι ευτυχέστερος από τον γονέα του περί την πολιτική τέχνη, ο τιμητής των Χρυσαυγιτών «ποταμίσιος» βουλευτής.  Είναι όμως βέλτερος εκείνου περί την «Τέχνη» γενικώς, διότι  εκτός από νομικός είναι και ηθοποιός, συνιδρυτής της θεατρικής ομάδος «Υποκριτές» που παίζει …μόνο κωμωδίες. Μάλιστα, ως υποψήφιος ακόμη βουλευτής ο Ιάσων Φωτήλας είχε χαρακτηρισθεί («Καθημερινή 22/1/2015») από τον δημοσιογράφο Τάσσο Τέλογλου «….αστείος ακόμα και όταν μιλάει για σοβαρά πράγματα, όπως οι εκλογές». Οι κωμικοί ηθοποιοί είναι εν πολλοίς  συμπαθή πρόσωπα, σε απόλυτη αντίθεση με τους καμποτίνους του συγχρόνου ελληνικού πολιτικού θεάτρου.

Όμως «όλα τα λεφτά» είναι ο ανυπέρβλητος και «τιτανοτεράστιος», τρίτος  τιμητής των Εθνικιστών, ο  Γρηγόρης Ψαριανός, αγλάϊσμα της μορφώσεως και φορεύς της σπουδαιοτέρας αισθητικής παιδείας. Για του λόγου το αληθές και … «τιμής ένεκεν» παρατίθεται ακολούθως  η  μνημειώδης στιχοπλοκή του «Εκλογές», που έγινε (λόγω απίθανου Τζίμη Πανούση) πασίγνωστο τραγούδι:

«Εκλογές, κόμματα

με φρου – φρου κι αρώματα.

Διαδηλώσεις, κόμματα

μ’ ανοιγμένα στόματα.

Ψηφοδέλτια σταύρωνα

κι όλη νύχτα καύλωνα.

Στης βουλής τα έδρανα

αχ κι εγώ να έκλανα.

Δεν μπορώ άλλο Θανάση

στα εικοσιπέντε έχω γεράσει.

Δεν μπορώ άλλο Θανάση

κάνε στάση. (Refrain)

Υπουργεία, τέρατα

γαμημένα κέρατα.

Φέξε μου και γλίστρησα

ως της γης τα πέρατα.

Στα σχολεία γάματα

γράμματα σπουδάματα.

Του Θεού τα πράματα

φτύστα τους κατάμουτρα.

 

Πληρωμές, χαρτόσημα

φόροι, γραμματόσημα.

Στο γαμήσι πρόστιμα

μαγκιά, κλανιά κι απόστημα.

Μπάτσοι, αύρες, ράμματα

‘ξηγημένα πράγματα.

Τώρα στα γεράματα

μάθε γέρο γράμματα.»

Ο ακάματος Γρηγόριος διήλθε από τον Ρήγα, το ΚΚΕ εσωτερικού, την ΕΑΡ, τον ενιαίο Συνασπισμό, τον μη-ενιαίο Συνασπισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ την Δημοκρατική Αριστερά και τώρα ευρίσκεται στο Ποτάμι. Πάντοτε επιμελώς ατημέλητος, ξεπερνώντας τα ταμπού του (αστικού και σοσιαλιστικού) καθωσπρεπισμού, είναι πανταχού παρών. Πολλοί affecionados οπαδοί του  ευελπιστούν ότι ο Γρηγόρης, αυτή η αρσενική Ερατώ, ο εμπνευσμένος έμμουσος μουσάτος, δεν θα ξεχάσει ποτέ τα μύχια πιστεύω του. Περπατώντας στον «ευρωμονόδρομο» που επέλεξε, αυτός ο γεννημένος αριστερός άντρας θα δείξει στην πράξη την ….αισθητική πληρότητά του και στην πολιτική ! Οι κακόπιστοι και επιφυλακτικοί κριτές του πιστεύουν πως η Αριστερά ήταν για τον Γρηγόρη μια πράξη αντίστασης, όπως …. μια πορδή στα βουλευτικά έδρανα, που μύρισε και πάει !

Έτσι λοιπόν για τον… μαχητικό δημοκράταρο κι αντιεθνικιστή Ψαριανό, χαμένο μεταξύ ευκαιριοκρατίας και πομπώδους ευελιξίας  αξίζει μάλλον το λυρικό επίγραμμα:

Παγκράτι κι Αμπελόκηποι,

στα εικοσιπέντε γέρος,

στα εξήντα δυό σου βουλευτής,

και «περιοδεύων έρως» !

Σε ό,τι αφορά αυτούς που ξενίζονται επειδή εν έτει 2016 οι «Καταραμένοι Χρυσαυγίτες»  ετίμησαν το «Μολών Λαβέ!», μια απόκριση ταιριάζει: «Μολούμενοι πέρδεσθε!».

ΦΙΛΗΜΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

(ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ, Φ. 165)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star