«Σφαγή» στο αντισυνταγματικό τόξο – Πελεγρίνης: Οι Εβραίοι οικειοποιήθηκαν το Ολοκαύτωμα

«Σφαγή» στο αντισυνταγματικό τόξο - Πελεγρίνης: Οι Εβραίοι οικειοποιήθηκαν το Ολοκαύτωμα

Σάλος έχει προκληθεί από την δήλωση του υφυπουργού Παιδείας, Θεοδόση Πελεγρίνη, σχετικά με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Πριν πούμε το οτιδήποτε σας παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωσή του:

«Οι Εβραίοι εξασφάλισαν την οικειοποίηση του Ολοκαυτώματος για να εξασφαλίσουν τη δικαίωσή τους. Να κάνουμε και εμείς το ίδιο για τη Μικρασιατική Καταστροφή, κατοχυρώνοντας διεθνώς τη λέξη Καταστροφή»

Μέχρι την στιγμή που γράφεται το παρόν σχόλιο έχουν βγάλει σχετικές ανακοινώσεις το Πασόκ και το Ποτάμι, αμφότερα επιτιθέμενα εναντίον του Πελεγρίνη. Μάλιστα, η ανακοίνωση του Πασόκ κάνει λόγο για «προσβολή της ιστορικής μνήμης», ενώ και οι δύο ανακοινώσεις απαιτούν την παραίτηση Πελεγρίνη.

Εμείς, από την πλευρά μας, δεν θα σχολιάσουμε τόσο την δήλωση του υφυπουργού, αλλά θα σταθούμε στις δηλώσεις των κομμάτων.

Δεν θυμόμαστε τόσο οργίλη αντίδραση από τα κόμματα όταν ο Φίλης προέβη σε άρνηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Μάλιστα, όταν συζητήθηκε η άρση της ασυλίας τους, όλα τα κόμματα έσπευσαν να τον στηρίξουν και να τον αθωώσουν. Συνεπώς, υποκριτική η στάση του Πασόκ και του αποκόμματος «Ποτάμι». Σίγουρα θα ακολουθήσουν εντός της ημέρας και άλλες υποκριτικές ανακοινώσεις.

Όσον αφορά τον πυρήνα της δήλωσης Πελεγρίνη, σαφέστατα και δεν συνιστά άρνηση του Ολοκαυτώματος. Αυτό που σημειώνει ο υφυπουργός είναι ότι έχει πλέον το Ολοκαύτωμα αποτελεί συνώνυμο της Γενοκτονίας των Εβραίων από τους Γερμανούς, παρά το γεγονός ότι στα ίδια στρατόπεδα βρήκαν το τέλος τους και άνθρωποι που δεν ήταν Εβραίοι και οι οποίοι λησμονούνται.

Η δε πρότασή του να υπάρξει μία παρόμοια τακτική, επιμονής στην Εθνική Μνήμη, για την Μικρασιατική Καταστροφή, με συνεχείς καταγγελίες των τούρκων που διέπραξαν βαρβαρότητες κατά του Ελληνικού πληθυσμού της Ιωνίας δεν είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Υ.Γ. Πάντως αν παρόμοια δήλωση την είχε κάνει βουλευτής της Χρυσής Αυγής, τα κόμματα δεν θα έβγαζαν ανακοινώσεις όπου θα ζήταγαν την παραίτηση. Θα έβγαζαν ανακοινώσεις επιχαίροντας την προφυλάκιση, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς άρση της ασυλίας ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sfagh-sto-antisuntagmatiko-tojo-pelegrinhs-oi-ebraioi-oikeiopoihthhkan-to-o#ixzz4Kje2YQdM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star