Ραγιαδισμός: Ο Ρέμος είναι υπερήφανος για τον… Κεμάλ Ατατούρκ

 

remos_kemal708

Στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet παραχώρησε συνέντευξη ο Αντώνης Ρέμος και οι δηλώσεις του για τον Κεμάλ Ατατούρκ σίγουρα θα προκαλέσoυν αντιδράσεις στην ελληνική κοινή γνώμη.

Ο Αντώνης Ρέμος προσπαθώντας να εστιάσει στα κοινά σημεία Ελλήνων και Τούρκων και στις ρίζες του από το Αϊβαλί δηλώνει για τον Τούρκο ηγέτη:

 «Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Υπάρχει όμως και το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά. Από εκεί είναι η οικογένειά μου. Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες».
Ενώ για τα κοινά σημεία μας με τους Τούρκους είπε: «Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά και τις κοινές αναμνήσεις που μας ενώνουν με τον τουρκικό λαό. Όχι μόνο οι Τούρκοι, αλλά και εμείς. Γιατί δεν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι -και- για εμάς»;

Και αναφέρθηκε στις ρίζες του: «Η οικογένειά μου ήρθε από το Αϊβαλί. Το αίμα μου είναι από αυτά τα χώματα, αυτά τα μέρη. Μοιάζετε με μένα, η συμπεριφορά σας είναι σαν τη δική μου, το χαμόγελό σας είναι σαν το χαμόγελό μου, θυμώνετε όπως και εγώ».

πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star