«Ωραιόκαστρα» ΠΑΝΤΟΥ! Οι γονείς της Αλεξάνδρειας Ημαθίας παίρνουν τη σκυτάλη στην υπεράσπιση της Παιδείας και της Υγείας των παιδιών τους BINTEO

«Ωραιόκαστρα» ΠΑΝΤΟΥ! Οι γονείς της Αλεξάνδρειας Ημαθίας παίρνουν τη σκυτάλη στην υπεράσπιση της Παιδείας και της Υγείας των παιδιών τους BINTEO

Ο μεγαλύτερος φόβος της συγκυβέρνησης του μνημονίου, αλλά και της δήθεν αντιπολίτευσης της νουδούλας ήταν να δημιουργηθούν πολλά «Ωραιόκαστρα», με γονείς διατεθειμένους να υπερασπιστούν τα παιδιά τους ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.

Έτσι έσπευσαν από τις πρώτες ημέρες των αντιδράσεων να απειλήσουν τους γονείς με τον αντιρατσιστικό νόμο και ποινικές κυρώσεις, προκειμένου να τους κάνουν να αδιαφορήσουν για τις συνέπειες που θα έχει στα παιδιά τους η πολιτική της άτυπης συγκυβέρνησης ΝΔ – Σύριζα – Σόρος.

Από ότι φαίνεται, όμως, οι απειλές των διώξεων δεν λυγίζουν τους Έλληνες που βάζουν πάνω από όλα τα παιδιά τους, δηλαδή τον πυρήνα της ύπαρξης του Ελληνικού Έθνους. Έτσι μετά το Ωραιόκαστρο και την Φιλιππιάδα έχουμε την σειρά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου-5ου Δημ. Σχολείων Αλεξάνδρειας Ημαθίας να πει «ΟΧΙ» στην κυβερνητική πολιτική που επιτάσσει να τεθούν σε κίνδυνο τα παιδιά των Ελλήνων για να ικανοποιηθούν οι ιδεοληψίες του Σύριζα.

Σας παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας:

«Τέλειωσε πριν λίγο η κρίσιμη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων, με το καίριο θέμα της αποδοχής για φοίτηση προσφύγων μαθητών.

Παρουσία αρκετών γονέων, των διευθυντών των σχολείων και του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κου Διονύση Διαμαντόπουλου, ο οποίος ενημέρωσε περί του τι προβλέπεται σύμφωνα με τη νομοθέτηση του Υπουργείου Παιδείας, ζητήθηκε από το σύνολο των γονέων που παραβρέθηκαν η προφορική τους επιλογή. Το αποτέλεσμα ήταν η σχεδόν ομόφωνη απόφαση (πλην τεσσάρων θετικών) της άρνησης υποδοχής προσφύγων μαθητών στα εν λόγω σχολεία.

Σε ερώτησή μας προς τον κ. Διαμαντόπουλο για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση αρνητικής απάντησης και των υπόλοιπων σχολικών συνελεύσεων, μας απάντησε ότι η οριστική απόφαση για το ποιο σχολείο τελικά θα υποδεχθεί τους πρόσφυγες-μαθητές, θα παρθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Δηλώσεις στην κάμερά μας για τη δράση και το αποτέλεσμα της συνέλευσης, πραγματοποίησε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 1ου-5ου Δημ. Σχολείων, κα Βάνας Μπρουσκέλη-Δημητριάδου.»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/polla-wraiokastra-oi-goneis-ths-alejandreias-hmathias-pernoun-th-skutalh-st#ixzz4LMkibu20

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star