Από την σύνταξη

%cf%80%ce%b1%cf%80%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%82

 

Δύο εισβολές, εκείνη των Ιταλών του 1940 και η εξελισσόμενη της Μεγάλης Αντικατάστασης των Πληθυσμών, δυο παραλληλισμοί απαραίτητοι για να αντιληφθούμε την σημασία της
γνώσης της Ιστορίας.
Το εκπαιδευτικό σύστημα φροντίζει να μισήσουν τα Ελληνόπουλα την Ιστορία. Η αποστήθιση και η
βαθμοθηρία, αλλά και η απέχθεια των κυρίαρχων μαρξιστογενών καθηγητών προς το μεγαλείο του
Ελληνισμού, στερούν από τους μελλοντικούς Έλληνες ηγέτες της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου μας, την καλλιέργεια της αντιλήψεώς της, που είναι απαραίτητος οδηγός για το Αύριο.
Η γνώση της Ιστορίας είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τα τεκταινόμενα, να προβλέπουμε τις εξελίξεις και να προλαμβάνουμε ή να διορθώνουμε την πορεία μας.

Για να χαράξουμε όμως πορεία πρέπει πρώτα να ξέρουμε τον σκοπό μας, να ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε. Οι ανθέλληνες του μνημονιακού τόξου γνωρίζουν ξεκάθαρα πού οδηγούν την Πατρίδα μας. Όπως ξεκάθαρα ήξερε και ο Ιωάννης Μεταξάς πού ωθούσαν την κατάσταση οι Αγγλοσάξονες από την μια και οι υπερφίαλοι ιταλοί από την άλλη. Και προς αυτό ετοίμασε τον λαό ηθικά και υλικά.
Σήμερα, αντιδρούν οι ευρωπαϊκοί λαοί για την εισβολή που δέχονται στο έδαφός τους από εκατομμύρια ασιατών και αφρικανών. Δεν έχουν όμως (ή μάλλον δεν τολμούν να αδράξουν) το κατάλληλο εργαλείο για να την ερμηνεύσουν.
Διαμαρτύρονται γιατί τα υπό γνωμοδότηση για την ανέγερσή τους τζαμιά δεν ταιριάζουν με την αρχιτεκτονική των ιταλικών πόλεων, ή γιατί τα πάρκινγκ δεν είναι αρκετά μεγάλα για να καλύψουν τις –ποιος ξέρει πόσες- χιλιάδες των μεταναστών.
Αυτές οι τεχνικές ενστάσεις είναι τόσο εύκολο να καμφθούν με την απλή αλλαγή της νομοθεσίας από τους εξουσιαστές, αλλά και από τις ίδιες τις συνθήκες, αφού οι ορδές που εισβάλλουν είχαν κάποτε μια αρχή, αλλά αφού δεν ανακόπτονται, δεν έχουν τέλος, αλλά ολοένα θα αυξάνονται.
Όμως, δεν τολμούν να ανοίξουν τα μάτια τους οι Ευρωπαίοι στην προφανή αλήθεια. Ο μόνος λόγος
που μπορεί κάποιος να απομακρύνει αυτό που δεν θέλει, δεν είναι να πει πως δεν μπορεί να το δεχθεί,
αφού για το «μπορώ» υπάρχουν πάντοτε λύσεις, αλλά πως δεν το θέλει. Η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει, είπε ο Γαλιλαίος και ήξερε πολύ καλά πως ο λόγος Του μπορεί να λυτρώσει τον παλινδρομούντα άνθρωπο.
Για τους ασιάτες, τους αφρικανούς, τους μουσουλμάνους, όλα είναι ανοικτά προς κατάκτηση.
Τώρα που η Ευρώπη των Εθνών είναι αδύναμη, που η πλειοψηφία των Ευρωπαίων επιβιώνει μηχανικά, όταν οι εισβολείς έχουν λόγο να θέλουν να ζήσουν, ήρθε η ώρα να πάρουν την εκδίκησή τους για την εκδίωξή τους από την Βιέννη, την Ιερουσαλήμ, την Κόρδοβα.
Ο ακρωτηριασμός των ευρωπαϊκών λαών έγινε σταδιακά, από τις μανικές εκκαθαρίσεις μετά την
συντριβή του Άξονα, ως την νομοθετική επιβολή του «αντιρατσισμού» στις μέρες μας, και τα επαχθέστερα ακόμη που θα συμβούν κατά την πλήρη εφαρμογή τους.
Στις 28 Οκτωβρίου 1940, ο Ιωάννης Μεταξάς δεν επιχειρηματολόγησε επί των Logistics των «διευκολύνσεων» που ζητούσαν οι ιταλοί γείτονες, για να ματαιώσει την εισβολή τους. Είπε ένα ορθό και κοφτό, έχουμε πόλεμο. Έχουμε πόλεμο. Και είχε ετοιμαστεί γι’ αυτό.
Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά

(Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ φ.172)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star