Η φωνή της Αλήθειας-Αμερικανικές εκλογές

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

Εάν μπορεί να συμβεί ένα τέτοιο θαύμα, τότε φθάσαμε ήδη στις ημέρες του Μεσσία».
Αυτή η φράση χαρακτηρίζει με τον καλύτερο τρόπο τον αντίκτυπο της νίκης του Donald
Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Η ερμηνεία της όμως είναι αυτή η οποία αποκαλύπτει τις δυο πλευρές του νομίσματος που
φέρει την μορφή του ιδιόρρυθμου μεγιστάνα.
Η φράση ανήκει στον υπουργό Εσωτερικών του Ισραήλ Arye Deri και έχει και συνέχεια. Ο
ισραηλινός υπουργός στην τοποθέτησή του είπε ότι με την εκλογή Trump οι μη Ορθόδοξοι
εβραίοι θα χάσουν την δύναμή τους και η παραδοσιακή θρησκεία του Ιουδαϊσμού θα ενδυναμωθεί. Σχολιάζοντας τις απόψεις του, ο Yizhar Hess, διευθυντής του συντηρητικού κινήματος Masorti αποκάλεσε τον Deri «ανίδεο» που δεν καταλαβαίνει τον «βαθύ διάλογο μεταξύ Ισραήλ και Αμερικής, στον οποίο το πρόσωπο του αμερικανού προέδρου δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο». Και χαρακτήρισε τα λόγια του Deri «αντιεβραϊκά, αντισιωνιστικά που πλησιάζουν τον αντισημιτισμό».
Όποιος σπεύδει να αναλύσει με όρους άσπρου-μαύρου την εκλογή Trump μάλλον προβάλλει την επιθυμία της ψυχής του για απολύτρωση από τα δεινά της χώρας του τα οποία αδυνατεί να επιλύσει, παρά έχει να περιμένει πραγματική αλλαγή της καταστάσεως στο παγκόσμιο στερέωμα επί τα βελτίω.
Αυτό όμως δεν αποστερεί κάτι από την ικανοποίηση για την νίκη που στενοχωρεί τους απάνθρωπους, αντίθεους και υβριστές της Φύσεως επίδοξους παγκοσμιοποιητές.
Στο σημερινό φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ επιχειρούμε μία ψύχραιμη προσέγγιση στο φαινόμενο Trump, ψηλαφώντας το πώς θα επηρεάσει την κατάσταση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Πράγματι η νίκη του κάνει τους αντιπάλους του «συντετριμμένους». Αν σκεφτούμε ότι ο ίδιος έχει δείξει τον Σόρος και τους ομοίους του ως υπεύθυνους για τα δεινά της χώρας του και του κόσμου, οφείλουμε να του αποδώσουμε τα εύσημα του θάρρους. Μένει όμως να δούμε τις πράξεις του.
Με ένα «αν». Εάν προλάβει να κυβερνήσει την χώρα του, καθώς οι μηχανορραφίες του τύπου «Πορτοκαλί Επανάσταση» και οι απειλές για την ζωή του αφήνουν πολλά ερωτηματικά για το αύριο μιας μεγάλης χώρας η οποία πολύ εύκολα μπορεί να βυθιστεί σε ένα νέο εμφύλιο εάν οι «γνωστοί-άγνωστοι» το επιδιώξουν για να εγκαθιδρύσουν δικτατορικά την Νέα Τάξη που ονειρεύονται.
Εμείς, οι Έλληνες Εθνικιστές έχοντας γνωρίσει από πρώτο χέρι τις πρακτικές τους, τα δικολαβικά τερτίπια και τον ψυχολογικό πόλεμο, έχουμε κάθε λόγο να συμπαθούμε τον αμερικανικό λαό που εξεδήλωσε με τον τρόπο που μπορούσε καλύτερα την αντίθεσή του στην Παγκοσμιοποίηση.
Εάν υιοθετήσουμε το λιγότερο πιθανό σενάριο, το «λαϊκό κίνημα» να αποτρέψει την εγκατάσταση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, -καθώς μια μεταστροφή είναι απείρως πιο βολική για όλους και για την αντίπαλη προπαγάνδα-, αξίζει να θυμόμαστε ότι καμία αποτυχία δεν πρέπει να προκαλεί απογοήτευση, πολύ περισσότερο εγκατάλειψη και παραίτηση. Οι αγώνες είναι αγώνες και το αποτέλεσμα η κορωνίδα πολλών παραγόντων.
Οι Αμερικανοί έκαναν αυτό που έπρεπε για το κράτος τους, δεδομένων των συνθηκών που είχαν να αντιμετωπίσουν. Αυτό που μένει είναι οι άνθρωποι. Το πνεύμα τους, η ψυχή τους, η θέλησή τους. Όσο αυτοί μένουν σταθεροί στα πιστεύω τους, υπάρχει ελπίδα για καινούριους αγώνες μέχρι να έρθει το ξημέρωμα της νίκης.
Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά

Φ.174

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star