Η Μαριόν Μαρεσάλ περιγράφει το Αύριο της Δεξιάς στην Ευρώπη

ΜΑΡΙΟΝ ΜΑΡΕΣΑΛ

Τις κατευθυντήριες γραμμές για την συνένωση των δυνάμεων της Δεξιάς εμπρός στον εκπρόσωπο του Συστήματος, Μακρόν, προ των δημοτικών εκλογών του 2020, και των Προεδρικών του 2022, κατέθεσε η Μαριόν Μαρεσάλ σε συνέδριο στο Παρίσι.

“Ας δράσουμε πέρα από τα μικροσυμφέροντα της σέχτας μας, ας δράσουμε ο καθένας όπου βρισκόμαστε σύμφωνα με τα ταλέντα και τα πάθη μας και αύριο είμαι πεπεισμένη ότι θα είμαστε στην εξουσία». Με αυτά τα λόγια έκλεισε η εγγονή του Γάλλου εθνικιστή ηγέτη Ζαν Μαρί Λεπέν, το συνέδριο για την Δεξιά στην οργάνωση του οποίου πρωτοστάτησε και το οποίο έλαβε χώρα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019.

“Με λίγη μεθοδικότητα, θάρρος και πατριωτισμό, μπορούμε να ξαναβρούμε την φιλοδοξία για εξουσία. Αρκεί να έχουμε την δύναμη να κυβερνήσουμε και να εστιάζουμε τις προσπάθειές μας σε αυτό που εγγυάται την ανεξαρτησία και την επιρροή μας”, είπε νωρίτερα. “Για να επιτευχθεί αυτό, είναι επείγον να έρθουμε σε ρήξη με την Δεξιά των λογιστών, αυτό το πεδίο ιδεολογικής καταστροφής που έχει ως εμμονή το να εμφανίζεται «σύγχρονη», συνέχισε.

Πώς θα γίνει αυτό; ” Μέσα από ιδέες, αφοσίωση, δίκτυα, τοπικούς εκλεγμένους αξιωματούχους, οικονομική, πολιτιστική, πνευματική υποστήριξη, επιχειρηματική εμπιστοσύνη. ”

Στην συνέχεια η Μαριόν Μαρεσάλ κατέθεσε τους πέντε τομείς πάνω στους οποίους θα εστιάσει η εκστρατεία της ενωμένης, όπως ελπίζει, Δεξιάς.

“Υπάρχουν πέντε μεγάλες προκλήσεις πάνω στις οποίες  θα παιχτεί ο ρόλος της Γαλλίας στον 21ο αιώνα: η μεγάλη αντικατάσταση, η μεγάλη υποβάθμιση, η μεγάλη οικολογική εξάντληση, η μεγάλη ανθρωπολογική στροφή και η μεγάλη σύγκρουση των δυνάμεων”.

Ως τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο, έθεσε το πρόβλημα της εισροής μεταναστών. “Η πρώτη μεγάλη πρόκληση, η πιο ζωτική, είναι η Μεγάλη Αντικατάσταση. Πρέπει να αντιτάξουμε σθεναρά το δικαίωμά μας στην ιστορική συνέχεια, το δικαίωμά μας στην υπεροχή του γαλλικού πολιτισμού έναντι των εισαγόμενων πολιτισμών”, τόνισε.

Η 29 ετών πρώην βουλευτής, αναφέρθηκε και σε ζητήματα της επικαιρότητας. Είπε

  • Για την οικολογία : ” Η οικολογία είναι ένας συντηρητισμός: η διατήρηση των τοπίων, της επαρχίας, του τρόπου διατροφής, είναι προστασία της ταυτότητάς μας. “
  • Για την μητρότητα: Αναφερόμενη στην πρόσφατη (27 Σεπτεμβρίου) υπερψήφιση της τεχνητής αναπαραγωγής εμβρύων για ομοφυλόφιλα ζευγάρια και εξ επιλογής μονογονεϊκές οικογένειες, είπε πως “Σε αυτόν τον ναό της κατανάλωσης, οι επιθυμίες γίνονται δικαιώματα, όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται από την μήτρα ως το παιδί”.

“Ας μην περιμένουμε τον Μεσσία. Ο άνθρωπος και η γυναίκα της Θείας Προνοίας, είναι ο κάθε ένας και η κάθε μία από εσάς, εκεί όπου βρίσκεστε, για να ενεργείτε προς την κατεύθυνση των πεποιθήσεών σας και των συμφερόντων της χώρας. ”

Καλή τοποθέτηση, Μαριόν. Μακάρι η Γαλλία να δείξει και πάλι τον δρόμο της Αλλαγής, όπως το έκανε το 1981 με τον Φρανσουά Μιτεράν , αυτή την φορά με μια στροφή προς την πραγματική Δεξιά. Αν βεβαίως το επιτρέψουν οι καθήμενοι στην πρώτη σειρά, προσκλεκλημένοι, αυτοί που πολλές φορές υποσχέθηκαν “δαχτυλίδι” σε Δεξιούς στα πρόθυρα της εξουσίας, χωρίς ποτέ να το δώσουν, έχοντας προηγουμένως προσθέσει στους προσκυνητές τους ένα ακόμη φωτογραφικό ενσταντανέ ευτελισμένου Ευρωπαίου…

 

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star