ΠΟΛΩΝΙΑ: “Ποιανού είναι οι δρόμοι; Οι δρόμοι είναι δικοί μας!”

ΠΟΛΩΝΙΑ

Με εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα και με μια μαζική πορεία στην πρωτεύουσα Βαρσοβία η οποία πραγματοποιείται με λαμπρότητα και μαχητικότητα για 10η συνεχόμενη χρονιά, οι Πολωνοί εόρτασαν την Ανεξαρτησία της χώρας τους στο τέλος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, και συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου 1918.

Οι Πολωνοί πρωτοστάτησαν στους αγώνες για την Ελευθερία της Ευρώπης, με τρανό παράδειγμα τον εθνικό τους ήρωα Ιωάννη Σομπιέσκι ο οποίος με την νίκη την οποίαν κατήγαγε επί των Οθωμανών κατά την Β’ πολιορκία της Βιέννης, το 1683,  επέτυχε την εκδίωξή τους και από την Ουγγαρία και από τα πολωνικά εδάφη.

Περίπου 150.000 άνθρωποι έδωσαν το “παρών” στην πορεία στη Βαρσοβία, τιμώντας “τον Θεό, την Ελευθερία, τον Λαό και την Οικογένεια”, με κυρίαρχο σύνθημα το “Ποιανού είναι οι δρόμοι; Οι δρόμοι είναι δικοί μας!” Η Πολωνία γνωρίζει μια εθνική άνθιση με πατριώτες πολιτικούς οι οποίοι εμπνέουν τον πολωνικό λαό και τον προστατεύουν αποτελεσματικά από την πληθυσμιακή αλλοίωση την οποίαν γνωρίζουν άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου, και η Ελλάδα.

Λιμπερτίνοι, άθεοι, παιδεραστές και λοιπά συμπλήματα απουσίαζαν, βεβαίως. Κάποιοι “ακτιβιστές” σήκωσαν πανό που έγραφε “Σύνταγμα”, αλλά η Αστυνομία ζήτησε να κατεβεί γιατί λόγω του ύψους του θα μπλεκόταν με τα καλώδια του ηλεκτρισμού και θα έθετε σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια. Οταν αρνήθηκαν να το κατεβάσουν , η Αστυνομία διέλυσε την συνάθροιση με συνοπτικές διαδικασίες. Να σημειωθεί ότι λόγω της ημέρας τα όργανα της τάξεως φορούσαν παραδοσιακές πολωνικές ενδυμασίες.

Χρόνια Πολλά στους ελεύθερους Πολωνούς.

ΕΔ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star