Made in Greece

Σὲ πόλεις Αἰγυπτιακὲς πολλὲς νὰ πᾷς,
νὰ μάθεις καὶ νὰ μάθεις ἀπ᾿ τοὺς σπουδασμένους.
Πάντα στὸ νοῦ σου νἄχῃς τὴν Ἰθάκη.
Τὸ φθάσιμον ἐκεῖ εἶν᾿ ὁ προορισμός σου.

Κ. Π. Καβάφης, Ιθάκη

Η παγκόσμια κρίση η οποία προκλήθηκε από την κυκλοφορία ενός τριτοκοσμικής προελεύσεως ιού, επιπλέον των αμέσων ενεργειών τις οποίες θα έπρεπε να δρομολογήσει, όπως η εύρεση φαρμάκων για την αντιμετώπισή του, πρέπει να θέσει επί της τραπέζης των Ευρωπαίων πολιτών ένα δίλημμα:

ΤΟ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ;

Διακινδυνεύεις την ζωή σου, την υγεία σου, την επιχείρησή σου, την εργασία σου, την οικονομία σου, την παιδεία σου, την οικογένειά σου και την θρησκεία σου ακόμη, για το πέρα-δώθε (το οποίο είναι πρωτίστως “δώθε”) των προϊόντων που αγοράζεις “φτηνά”;


Πόσο φθηνά είναι εν τέλει αυτά τα προϊόντα που για το χατήρι τους έκλεισαν εκατοντάδες βιοτεχνίες σε όλη την Ελλάδα, και η χώρα γέμισε καταστήματα με μόνο στίγμα τη σημαία μιας τριτοκοσμικής κομμουνιστικής χώρας;

Πόσο φθηνό είναι το τσίτι που αγοράζεις από τα μαγαζιά του συρμού, αυτά στα οποία κάνουν ουρές κοριτσάκια και γιαγιάδες για να αγοράσουν ένα φόρεμα που το φορούν άλλα 1.345.569 κοριτσάκια και γιαγιάδες από τον Νότο έως τον Βορά της Υφηλίου; Αν η διαφορετικότητα είναι το κρίσιμο κριτήριο της σύγχρονης εποχής, γιατί η στολή “μακό-τζην” είναι η έκφρασή της;

Πόσο φιλάνθρωπος είσαι όταν αγοράζεις αντικείμενα κατασκευασμένα από παιδιά-σκλάβους;

Πόσο οικολογικό είναι να εισάγεις πλαστικά παιχνίδια τα οποία μετά ψάχνεις πού θα τα ανακυκλώσεις;

Η λίστα μπορεί να μακραίνει επ’ αόριστον.

Κάποτε οι Ελληνες αγόρασαν το παραμύθι της ισχυρής Ελλάδας των Βαλκανίων, της δύναμης της Ανατολικής Μεσογείου, της προνομοιακής συνομιλήτριας των μεγάλων για τα θέματα της περιοχής. Μια κυβέρνηση έχτιζε, η άλλη γκρέμιζε, και η Ελλάδα έφθινε. Μέχρις ότου κατήνησε η πρωτεύουσά της σκουπιδότοπος του πλανήτη. Αν εισάγεις σκουπίδια, μια μέρα θα σε καλύψουν.

Ομως, τίποτε δεν χάθηκε.

Ο θάνατος του τέρατος που αρπάζει τις ζωές και τις αλέθει, ξεριζώνοντας και διασπείροντας ανθρώπους από την μια ήπειρο στην άλλη, είναι σχετικά προβλέψιμος. Η καρδιά του είναι το χρήμα. Αν θέλουμε να ζήσουν οι πατρίδες μας ελεύθερες, εκεί στοχεύουμε.

Ο αυτοέλεγχος της κατανάλωσης δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικάντη, κανένα παγκόσμιο κέντρο εξουσίας και καμία άλλη δύναμη πέρα από την δική μας.

Η πειθαρχία θα σώσει την πατρίδα από την υποταγή.

Αγοράζω ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Κι αν δεν μπορώ να αγοράσω, ζητάω και ανταλλάζω.

Γιατί αν ξεκινήσω να κερδίζω κάθε μέρα από μια νίκη, απέναντι στην συνήθεια και στον ωχαδελφισμό, σε πολύ λίγο, χωρίς να το καταλάβω, όλος ο τρόπος ζωής μου θα γίνει Ελληνικός.

Οταν ταϊσουμε ελληνικά το σώμα μας, θα ξαναγίνει Ελληνικό.

Οταν ξαναπιάσει την βελόνα η μοδίστρα της γειτονιάς, θα είμαστε και θα φαινόμαστε Ελληνες.

Οταν αποφασίσουμε να ζούμε στο σπίτι μας ελληνικά, δεν θα μπορούμε να μη ζήσουμε ελληνικά έξω από αυτό.

Made in Greece θα μαλώνουμε και Made in Greece θα φιλιώνουμε.

Κανένα πήγαινε-έλα και πάρε-δώσε και κλείσου στο σπίτι και μην κυκλοφορείς γιατί κυκλοφορεί ο επικίνδυνος απρόσκλητος επισκέπτης.

Φέτος η Επανάστασή μας γίνεται 200 χρόνων. Καιρός να επαναστατήσουμε ενάντια στην οικονομική σκλαβιά, ώστε το 2030, στα 200 χρόνια από την ίδρυση του κράτους, να γιορτάσουμε την πραγματική μας ανεξαρτησία.

Οσοι αναλογίζονται πως θα πληγούν οι εξαγωγές, κάνουν λάθος. Σε εμάς πάντοτε άρεσε το ξένο, τα κεχριμπάρια και οι έβενοι και τα ηδονικά μυρωδικά του Αλεξανδρινού. Η ισοτιμία είναι η μόνη δίκαιη οδός. Τα μεγαλοπιασίματα πως τάχα θα γίνουμε “μεγάλοι”, αποδείχθηκαν καταστροφικά. Ο δρόμος δεν είναι στο μεγάλο κράτος, στις πολυεθνικές, στο παγκόσμιο. Οι μεγάλοι θέλουν να τους προσφέρουμε την συνενοχή, όπως οι κυβερνήτες, ή την υποταγή όπως οι πολίτες -υπνοβάτες.

Εμείς δεν ήμασταν ποτέ αυτοκρατορίες τυράννων σαν τους Πέρσες, τους Μπολσεβίκους, τους δυτικοευρωπαίους αποικιοκράτες.

Εμείς οι Ελληνες επιβιώσαμε ως κοινότητες στα πιο μαύρα σκοτάδια μας, και ως πόλεις-κράτη λάμψαμε το φως στον κόσμο.

Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, μόνο που φοβόμαστε να ξεβολευτούμε.

Είτε από τώρα, εθελοντικά και συντεταγμένα, είτε όταν δεν θα έχουμε επιλογή άλλη από το ξεβόλεμα, θα κάνουμε και πάλι αυτό που πρέπει, και μαζί μας και οι άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί. Ο μόνος Φιλάνθρωπος προέβλεψε, κι απέναντι στο Μεγάλο Μηδένισμα των Μισανθρώπων, δρομολόγησε το Μεγάλο Ξύπνημα των Ανθρώπων.

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star